Rusland

bewaring akkerbouw silo opslag graansilo

Analyse Grondstoffen

Grondstofmarkten flink op drift geraakt door oorlog

De foodgrondstoffen lieten vooral in het begin van de ochtend extreme prijsbewegingen naar boven zien. Op de aandelenmarkten is juist de weg naar beneden ingezet. Al met al een zeer turbulente dag op de financiële markten door de invasie van Oekraïne door Rusland. Hoe gaan we de dag qua markten uit?
24 Februari 2022
rusland Vladimir Poetin

Opinie Joost Derks

Zo echoot Russische invasie door in valutawereld

Nog voordat Russische tanks de Oekraïne inrolden, stonden de koersen van de Russische roebel en Oekraïense grivna al stevig onder druk. Op de valutawereld zit de verrassing niet bij deze dalers, maar juist bij de munten die meestal de schuilhaven zijn in spannende tijden.
24 Februari 2022
aardappelen aardappelbewaring zetmeelaardappelen

Analyse Aardappelmarkt

Vraaguitval op de aardappeltermijnmarkt

Voor vrijwel alle generaties Europeanen is er een situatie aan het ontstaan die voor veruit de meeste mensen (zeker aan de kant van West-Europa) tot voor kort compleet ondenkbaar is geweest, een oorlog in de achtertuin! De niet echt verwachte invasie door Rusland in de Oekraïne heeft veel belangrijke grondstoffenmarkten in vuur en vlam gezet.
24 Februari 2022
Oekraine oorlog

Nieuws LIVEBLOG Oorlog Oekraïne

Markten reageren op oorlog, prijzen stijgen rap

De markten van bijvoorbeeld foodcommodities en energie hebben sterk gereageerd op de inval van Rusland in Oekraïne op deze donderdag 24 februari. Veel prijzen en noteringen zijn sterk gestegen, nadat Rusland vanuit drie kanten Oekraïne heeft binnengevallen. In dit liveblog volgen we de ontwikkelingen op de markten deze dag op de voet. 
24 Februari 2022

Marktflits Granen

Russische invasie laat granenmarkt sidderen

De granenmarkt is in rep en roer nu de Russen Oekraïne zijn binnengevallen. Ten opzichte van de slotkoersen van gisteren (23 februari) zijn extreme prijsverhogingen zichtbaar. Marktredacteur Wouter Baan praat je in deze extra marktflits bij over de laatste stand van zaken.
24 Februari 2022
beurs

Nieuws Grondstoffen

Felle reactie agrarische markten op invasie Rusland

De effecten van de Russische inval in Oekraïne zijn vooral zichtbaar in de noteringen voor granen. Vooral tarwe op de Matif maakte een maakte een uitzonderlijke sprong kort na de opening. In de eerste minuten na de opening na de steeg de prijs zelfs door de €340 per ton.
24 Februari 2022
energie gas

Analyse Gas

Gasprijs tendeert op stemmingmaker Rusland

Ook op de gasmarkt is Rusland de belangrijkste stemmingmaker, al zijn er meer factoren die spelen. Onder meer door de zachte winter is de directe crisis op de markt afgewend, maar zowel op de korte als langere termijn zijn er veel factoren die een risico vormen voor de Europese gasvoorziening.
23 Februari 2022
aardappeloogst rusland

Achtergrond Aardappelen

Hebben Russische acties effect op aardappelmarkt?

Wanneer het conflict tussen Rusland en Oekraïne door een agrarische bril wordt bekeken, zijn de ogen vooral gericht op de granenmarkten. Beide landen zijn immers speler van formaat op het wereldtoneel als het gaat om tarwe of maïs. Maar hebben de recente ontwikkelingen ook gevolgen voor de aardappelmarkt?
23 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden