Stroprijs

tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Voer

Welk effect heeft graanoogst op voermarkt?

De graanoogst is in volle gang, dat betekent dat er ook nieuwe ladingen stro beschikbaar komen. Lang klonken er geruchten dat de oogsten in Frankrijk en Duitsland tegen zouden vallen. Ook deze week is er aan aantal handelaren gevraagd naar hun visie op de huidige voermarkt.
28 Juli 2020
melkveebedrijf koeien weidegang

Inside Voer

Voermarkt getekend door uiteenlopende verhalen

De voermarkt van deze week oogt wat onwennig. Dit kan wijzen op verschillen in sentiment rondom de productopbrengsten, voorspellingen en weersverwachtingen in ons land. Bij een aantal producten ontstaat er een uiteenlopend beeld van prijs, vraag en aanbod. Hoe dat komt? Ook deze week probeerden de handelaren weer een beeld te schetsen van de markt in hun omgeving.
21 Juli 2020
stro

Inside Voer

Handel in ruwvoer trekt weer iets aan

Er was deze week weer meer vraag naar ruwvoer. Hierdoor zijn de prijzen van onder meer bierbostel en weidehooi iets verder gestegen. Daarentegen staat de prijs van stro juist onder druk. Is een prijsdaling op komst?
26 November 2019
gerst gerstestro

Inside Voer

Stroprijzen in Verenigd Koninkrijk fors lager

In het Verenigd Koninkrijk zijn de prijzen voor zowel gerstestro als tarwestro onder het 5-jarig gemiddelde gezakt, zo meldt de British Hay and Straw Merchants' Association. In het begin van het jaar lag de prijs voor gerstestro zelfs 22% lager dan 1 jaar eerder.
22 November 2019
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer voeren

Inside Voer

Geen spannende taferelen op voermarkt

Ook deze week is het rustig voor wat betreft de handel in voer, zo blijkt uit een wekelijkse rondgang langs fouragehandelaren. Er zijn geen prijsmutaties zichtbaar en handelaren verwachten dat de voermarkt het jaar relatief stabiel uit zal gaan.
19 November 2019
voer melkveebedrijf koeien ruwvoer koeienstal

Inside Voer

Handel in ruwvoer gaat zijn gangetje

Fouragehandelaren zijn het erover eens: de handel in ruwvoer gaat zijn gangetje. Dat betekent ook dat er dit jaar geen grote prijsmutaties meer worden verwacht. Deze week gaan alleen bierbostel en weidehooi van hun plaats.
12 November 2019
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer

Inside Voer

Prijsmutaties zichtbaar op rustige voermarkt

Alhoewel de handel in ruwvoerproducten nog steeds op een laag pitje staat, zijn deze week meer prijsmutaties zichtbaar. Zo gaan onder meer de prijzen van weidehooi en roodzwenk omhoog.
5 November 2019
stro strobalen

Inside Voer

Handel in ruwvoer staat op laag pitje

De handel in ruwvoer staat momenteel op een laag pitje. Er is weinig interesse vanuit veehouders om product te kopen, wat onder meer komt doordat de voorraden nog ruim genoeg zijn. Waar komen de prijzen op uit?
29 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden