Stroprijs

mais hakselen snijmais

Inside Voer

Wisselende kwaliteit leidt tot hogere prijs snijmaïs

Hoewel het relatief rustig is op de voermarkt, laat de prijs van snijmaïs toch een verhoging zien. Dit komt met name door het beperkte aanbod van (zeer) goede kwaliteit. Ook de prijs van weidehooi gaat iets omhoog.
15 Oktober 2019
stro strobalen

Inside Voer

Voerhandel kabbelt rustig voort

De handel in ruwvoer kabbelt deze week rustig voort. Hoewel her en der iets meer handel in snijmaïs is, zorgt dit niet direct voor hogere prijzen. Ook voor andere producten geldt dat vast wordt gehouden aan de prijzen van afgelopen week.
8 Oktober 2019
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer voeren

Inside Voer

Voermarkt wil maar niet op gang komen

Er gebeurt weinig spannends op de voermarkt en dat zorgt er volgens de diverse fouragehandelaren voor dat prijsmutaties wederom schaars zijn. Daarnaast melden zij dat de handel in snijmaïs al over 2 weken voorbij zou kunnen zijn.
1 Oktober 2019
akkerbouw veehouderij stro strobalen

Inside Voer

Ook weinig vraag naar stro in Verenigd Koninkrijk

Net zoals in Nederland, is ook in het Verenigd Koninkrijk meer dan voldoende stro beschikbaar. Het probleem is echter dat (melk)veehouders niet vragen vraag dit product, waardoor de prijzen in beton gegoten zijn.
13 September 2019
voer melkveebedrijf koeien ruwvoer koeienstal

Inside Voer

Ruwvoerprijzen maken pas op de plaats

Er is momenteel weinig handel op de voermarkt. Dit maakt dat de prijzen deze week een pas op de plaats maken. Volgens de handelaren barst de markt pas weer los als de eerste snijmaïs op de markt gebracht wordt.
10 September 2019
mais snijmais

Inside Voer

Voermarkt bevindt zich in afwachtende fase

De voermarkt bevindt zich op dit moment in een afwachtende fase. De prijzen noteren met name zijwaarts, al zet de prijs voor weidehooi wel een stap omlaag. Voor de meeste (melk)veehouders is het de komende 2 weken echter wachten totdat de eerste nieuwe snijmaïs zich aandient.
3 September 2019
ruwvoer weidehooi

Inside Voer

Prijs weidehooi zet stapje omhoog

In de afgelopen weken is er weer wat neerslag gevallen in het land, waardoor de noodzaak om ruwvoer te kopen opnieuw is afgewend. Het merendeel van de prijzen blijft dan ook stabiel, al weet de prijs voor weidehooi wel een stapje omhoog te zetten.
13 Augustus 2019
stro gerstestro

Inside Voer

Akkerbouwers beuren iets minder voor stro

Het is een vraag die elk jaar weer opdoemt: stro verkopen of stro verhakselen? Een aantal weken geleden ontvingen de akkerbouwers gemiddeld €70 per ton af land. Die prijs wordt deze week niet meer gehanteerd. Waar komt de prijs nu wel op uit?
9 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden