Wallonië

melkveebedrijf koeien belgie

Nieuws Melk

Melkaanvoer Wallonië loopt uit de Belgische pas

Terwijl de melkaanvoer in België op maandniveau nog steeds achterblijft bij die in het vorige jaar, loopt de melkaanvoer in Wallonië inmiddels weer sterk op, zo blijkt uit aanvoergegevens voor dit landsdeel.
21 December 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Aardappelprovincies België snijden in teelt

Het areaal consumptieaardappelen in België toont dit jaar een scherpe daling van 7,6%. Goed voor 6.700 hectare. Maar, waar in het land zijn akkerbouwers dan gaan minderen? Uit een analyse van de cijfers per provincie blijkt dat er flinke verschillen zijn te ontdekken.
4 Augustus 2021
suiker Cosun

Nieuws Investering

Plan Belgische telers voor bouw suikerfabriek mislukt

Het plan van een Belgische coöperatie van suikerbietentelers voor de bouw van een nieuwe suikerfabriek is mislukt. Het 2 jaar geleden opgerichte collectief genaamd Coopérative des Betteraviers Transformateurs (CoBT) krijgt de benodigde €360 miljoen niet bij elkaar, doordat banken niet aanhaken.
23 December 2020
aardappelen akkerbouw aardappelperceel belgie

Inside Aardappelen

Aardappelareaal België blijft verbazen

Nu definitieve areaalcijfers voor Vlaanderen gepubliceerd zijn, spreekt aardappelproefcentrum PCA de verwachting uit dat het aardappelareaal de grens van 100.000 hectare in 2019 kan bereiken. Echter, vooralsnog ontbreken de exacte cijfers voor Wallonië.
15 Mei 2019
akkerbouw grond belgie

Nieuws Grondmarkt

Pachtprijs België stijgt in 20 jaar tijd met 70 procent

Net als in Nederland, stijgt ook de pachtprijs in België flink. In circa 20 jaar tijd steeg de pachtprijs voor akkerbouwland met ruim 72% en de prijs voor grasland steeg met 67%. Daarbij valt op dat het duidelijk goedkoper is om te pachten in Wallonië dan in Vlaanderen.
22 Januari 2019
wildzwijn varkenspest zwijn

Nieuws Afrikaanse varkenspest

België: 'Meer jacht op wilde zwijnen'

René Collin, de minister van Landbouw in Wallonië, stelt voor om de jacht op wilde zwijnen in Wallonië op te voeren. In de gebieden waar Afrikaanse varkenspest is vastgesteld, wil hij zelfs dat alle wilde zwijnen worden gedood.
29 November 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief