Groot-Britannië

akkerbouw tarweveld tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Verenigd Koninkrijk stelt tarweoogst omlaag bij

In het Verenigd Koninkrijk is de tarweoogst voor seizoen 2020 lager uitgevallen dan eerder in het seizoen werd verwacht, zo maakte overheidsinstantie Defra recent bekend. Opvallend is dan ook dat het tarwe-areaal in 2021 naar verwachting verder toeneemt.
11 Januari 2021
vrachtvervoer

Nieuws Coronavirus

Britse grens weer open, maar files nog niet voorbij

De grens tussen Engeland en Frankrijk is weer open voor vrachtverkeer. Door de vondst van een gemuteerde versie van het coronavirus was het in- en uitreizen van en naar Engeland sinds zondagavond niet meer mogelijk. Voor vrachtverkeer is nu een uitzondering gemaakt, maar waarschijnlijk is de logistiek nog dagenlang verstoord. Een tekort aan versproducten dreigt in het VK. 
23 December 2020
aardappelen pootgoed

Inside Aardappelen

Pootgoedteler VK ziet brexit steeds meer als kopzorg

De pootaardappelsector in het Verenigd Koninkrijk heeft nog 10 weken voordat de export richting Europa en Noord-Ierland te maken krijgt met een volledig exportverbod. Dat is als er geen handelsdeal wordt gesloten tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie. Het zorgt voor onzekerheid onder Britse pootgoedtelers.
29 Oktober 2020
aardappelen Engeland verenigd koninkrijk

Inside Aardappelen

Brits aardappelareaal in top 3 van kleinste ooit

Het aardappelareaal van Groot-Brittannië is dit seizoen naar verwachting de op 2 na kleinste ooit, zo blijkt uit nieuwe cijfers van overheidsinstantie AHDB. Alleen in seizoen 2016 en in het jaar 2017 was het areaal nog kleiner. Ten opzichte van vorig seizoen is een daling zichtbaar van 2,3%.
16 Oktober 2020
Boerenbusiness

Inside Uien

Afrika koopt meer en meer Nederlandse uien

De nieuwste exportcijfers van uien winden er geen doekjes om: Afrika staat in de afname van Nederlandse uien met stip bovenaan. Ten opzichte van vorig jaar zelfs 14% meer.
16 September 2020
gerst zomergerst

Nieuws Granen

Britse boer kiest vaker voor zomergerst

In de afgelopen 12 maanden is de teeltmix in Groot-Brittannië fors veranderd, zo blijkt uit recent gepubliceerde cijfers van overheidsinstantie Defra. Duidelijk wordt dat steeds minder Britse akkerbouwers kiezen voor tarwe, terwijl zomergerst fors aan populariteit wint.
27 Augustus 2020
grond verenigd koninkrijk Boerenbusiness

Inside Grond

Onzekerheid blijft thema op Britse grondmarkt

De grondmarkt van Groot-Brittannië blijft zwichten onder de vele onzekerheden. Waar de markt vorig jaar geteisterd werd door politieke onzekerheden als gevolg van de (nog altijd niet volledig afgeronde) brexit, wordt de Britse grondmarkt dit jaar vooral getekend door de coronacrisis. Wat doet dit met het aanbod en de prijzen?
25 Augustus 2020
melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Nieuws Verenigd Koninkrijk

Regering wil Britse melker meer beschermen

De Britse regering gaat op zoek naar oplossingen voor oneerlijke praktijken binnen de Britse zuivelsector. De regering wil in een overleg kijken of er een regelgeving is, of kan komen, die melkveehouders eerlijke behandeling garandeert.
29 Juni 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox