Big data

rechtspraak rechtzaak

Nieuws Data

Boer hoeft data niet zomaar af te staan

Een privaatrechtelijke organisatie, zoals de Branche-organisatie (BO) Akkerbouw mag niet zomaar allerlei data opeisen van sectorgenoten. Ook mag het ministerie van LNV, alleen onder strikte voorwaarden data van boeren delen. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State.
20 Oktober 2021
Boerenbusiness

Boerenbusiness Agribusiness Award

Robots over tien jaar gemeengoed voor boeren

De Nederlandse agritech-markt kan komende tien jaar met 13% per jaar groeien, waarmee de omvang in 2030 verdrievoudigd zal zijn. Robotisering neemt namelijk een vlucht, zo voorziet ABN-AMRO. 'Agrarisch ondernemers zijn een van meest innovatieve en it-onderlegde ondernemers', merkt David Kemps.
29 Juli 2021
Boerenbusiness dataview

Opinie Krijn J. Poppe

Wie negeert wat je niet kunt meten, maakt grote fout

Met de corona-pandemie is de term 'Dashboard' tot in het Torentje gemeengoed geworden. Tot vreugde van de software-industrie, die al langer vond dat een manager niet zonder een dashboard met key performance indicators (kpi), grafieken en metertjes met metrics kan. Ook de boer moet eraan geloven.
2 December 2020

Aangeboden door DCA-Markets

'Marktoverzicht nodig bij belangrijke beslissingen'

Marktdata wordt steeds belangrijker voor bedrijven om de juiste beslissingen te nemen. Het ontbreekt echter vaak aan een goed overzicht. Dataview biedt een oplossing en bovendien de mogelijkheid om belangrijke informatie te delen met klanten of leden. René van 't Riet van DCA-Markets vertelt over het systeem.
10 September 2020
aardappelen spuiten gewasbescherming loofdoding

Nieuws Gewasbescherming

Data bepaalt prijs middelen van Bayer

De Amerikaanse tak van gewasbeschermingsmiddelengigant Bayer Crop Science begint in de Verenigde Staten met een nieuwe manier van het verkopen van middelen. Daarbij ligt de data ten grondslag aan de prijs. Doet het middel niet wat het belooft, dan ontvangt je het geld terug.
12 Augustus 2019
diepploegen grondbewerking

Nieuws Expansie in akkerbouw

Cosun en Avebe sluiten aan bij dataplatform JoinData

De akkerbouwcoöperaties Cosun en Avebe zijn maandag 1 juli definitief toegetreden als lid van JoinData. Hiermee breidt de Wageningse datacoöperatie, die eerst actief was in de melkveehouderij, haar ledenbestand uit met akkerbouwers.
2 Juli 2019

BB TV Sener Celik

'We staan aan begin van agrarische datarevolutie'

De Nederlandse landbouwsector staat aan de vooravond van een stevige innovatieslag als het gaat om het toepassen van data. Daar is Sener Celik, de directeur van het dataplatform JoinData, van overtuigd. Het is waardevol voor de agrarisch ondernemer, maar ook bij data moet je je gezond boerenverstand niet loslaten.
17 Juni 2019
Lely

Weerupdate JoinData

Lely geeft boer meer grip op data

Machinefabrikant Lely gaat zich aansluiten bij de coöperatie 'JoinData'. Volgens het bedrijf krijgt de producent van de data: de boer, op deze manier meer inzicht in wie toegang heeft tot zijn bedrijfsgegevens. Een ondernemer kan zelf machtigingen uitschrijven of intrekken.
10 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden