Olie

olie

Nieuws Energie

Olietijdperk voorlopig nog niet ten einde

De wereldwijde vraag naar energie daalt dit jaar met 5% als gevolg van de coronapandemie. Dat meldt het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Welke impact heeft dat de komende 10 jaar op de oliemarkt en de ontwikkeling van hernieuwbare energie?
14 Oktober 2020
olie

Inside Energie

Energiemarkt in een licht stijgende tendens

Geleidelijk maar gestaag stijgt de prijs van landbouwdiesel. De olieprijs stijgt sneller, maar een prijssprong is niet voor de hand liggend. Over de hele linie vertonen energieprijzen een stabiele licht stijgende tendens.
19 Juni 2020
energie elektriciteit

Analyse Energie

Koers elektriciteit veert op, olie zakt in

Het wat frissere weer in de eerste weken van juni heeft de koersen voor elektriciteit weer wat doen opleven tot het hoogste niveau in bijna 3 maanden. Olie daartegen is de afgelopen dagen na een gestage stijging iets teruggevallen. Dit kan effect hebben op de dieselprijs.
12 Juni 2020
trekker diesel brandstof

Nieuws Dieselprijs

Gaat dieselprijs pijlsnel omhoog na duikvlucht?

Met de optimistische geluiden over het herstel van de economie in het vooruitzicht, ligt het voor de hand dat de lichte stijging van de dieselprijs doorzet. Maar is dat ook zo?
6 Juni 2020
Boerenbusiness

Nieuws Dieselprijs

40 olietankers wachten op aantrekkende oliemarkt

Voor de kust van Rotterdam liggen zeker 40 olietankers te wachten op betere tijden. Als de oliemarkt weer aantrekt zullen ze worden gelost, maar voorlopig is er nog geen zicht op snel stijgende prijzen.
15 Mei 2020
elektriciteit

Opinie Kees van Ham

Niet te stoppen koersval op energiemarkt

Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep, zo ook de energiemarkt. Sinds januari is de olieprijs gezakt van circa $70 per vat naar iets boven de $30 per vat. Dit is het laagste niveau sinds de afgelopen vier jaar. Hoe kunt u als agrarisch ondernemer daar op acteren?
8 April 2020
olie grondstof

Inside Energie

Flinke opleving olieprijs door tweet Trump

Door een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump is de olieprijs gisteren (2 april) een flinke opgeleefd. Trump meldde met Rusland en Saudi-Arabië een akkoord te hebben bereikt over verlaging van de olieproductie. Maar is dat wel waar? 
3 April 2020
olie

Inside Olie

Olieprijs blijft voorlopig nog laag

Een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten lijkt nog altijd ver weg te zijn en dat heeft een negatieve invloed op de wereldwijde economische groei. Dit negatieve sentiment heeft ook gevolgen voor vraag naar olie, waardoor de verwachting is dat de olieprijs voorlopig nog op een laag niveau blijst staan, zo blijkt uit een nieuw rapport van ABN Amro.
13 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden