Baalprijs

sorteren uien

Analyse Uien

Nederlandse baalprijs vindt aansluiting in Europa

Het vertrouwen in de uienmarkt voor de korte termijn was onder sorteerders al niet bijster groot. Dat is er deze week niet veel beter op geworden. Vooral de tegenvallende exportcijfers in de eerste week van 2024 gaven een knauw. Of dat terecht is moet nog maar blijken. Er zijn verschillende signalen die er op duiden dat er een ommekeer aan komt.
26 Januari 2024
uien uienbewaring

Analyse Uien

Het is niet de beste maand voor de uienhandel

Januari heeft de naam een slechte maand voor de handel te zijn. In de uien klopt dat ook een heel eind dit jaar. Prijzen op de regionale beurzen staan iets onder druk. Veel wordt er overigens niet gekocht of verkocht. Dat zorgt voor chagrijn onder de verwerkers, niet dat telers zich daar overigens wat van aantrekken.
19 Januari 2024
uien

Analyse Uien

Zoeken naar een nieuwe balans in de uienmarkt

De vraag naar uien vanuit Afrika loopt terug. Nieuwe bestemmingen om dat volume over te nemen staan niet te dringen. Het is voor sorteerders zoeken naar afzet. Prijs is daarbij een middel om wat op gang te brengen.
12 Januari 2024
uien rode uien

Analyse Uien

Gooit India dan toch de grens open voor uien?

Het loopt bepaald niet storm op de uienmarkt. Sorteerders vinden het spannend wat er gaat gebeuren als de vraag vanuit Afrika wegzakt. Telers zitten meer op de lijn dat dit seizoen weleens hetzelfde patroon als vorig seizoen zou kunnen volgen. Dat de uienmarkt zo zijn grillen heeft is overigens niet alleen in Nederland het geval.
5 Januari 2024
uien uienexport

Analyse Uien

Vraag naar uien valt niet tegen in korte werkweek

Het is een beetje bijzondere week zo tussen kerst en nieuwjaar. Veel bedrijven draaien op halve kracht, of zijn helemaal dicht deze dagen. Dat is in de uiensector niet anders. Toch is het ook weer niet zo dat er niets weg gaat. Deze week is er bijvoorbeeld nog een boot voor Senegal geladen.
29 December 2023
uien uienbewaring

Analyse Uien

Stilte voor de storm of opmaat naar lauwe tijd?

Van grote drukte op de uienmarkt is deze week geen sprake. Bij verschillende sorteerders heeft een deel van het personeel deze week al vrij. De vraag is niet van dien aard dat alle zeilen bijgezet moeten worden, al is het gevoelsmatig nog wel even druk om de laatste orders voor de kerst weg te werken.
23 December 2023
uien

Analyse Uien

Het pitje onder de uien wordt lager gedraaid

Het is in de uien vaak een kwestie van hollen of stilstaan. De sprint hebben we gehad, zo lijkt het en nu is het bijna een kwestie van op het gemakje de laatste weken van het jaar volmaken. Dat is wel even een omslag in denken na turbulente weken.
15 December 2023
uien

Analyse Uien

Afrika blijft de grote gangmaker op uienmarkt

Gang is alles, remmen is angst. Deze gevleugelde uitspraak lijkt van de boer overgenomen te zijn door de uiensorteerders deze week. Geremd wordt er zeker nog niet maar aan de baalprijs te zien wordt de voet wel even van het gas gehaald.
8 December 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden