Wageningen UR

aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Inside Aardappelen

Resistenties bij wilde aardappelen zoeken

Welke resistenties tegen ziekten en plagen zijn er te vinden bij wilde aardappelsoorten? Wageningen Universiteit & Research (WUR) gaat op onderzoek uit. De bedoeling is dat er nieuw veredelingsmateriaal beschikbaar komt waarmee ziektevrije aardappelrassen ontwikkeld kunnen worden.
14 Mei 2020
supermarkt

Analyse Krijn J. Poppe

Het Nederlandse voedselsysteem na corona

Elke crisis laat zijn sporen na, anders was het geen crisis. Zo ook de coronacrisis. Maar het is nog erg lastig om te voorspellen welke zaken straks worden gezien als 'voor corona' en welke als 'na corona', als het gaat om ons voedselsysteem.
20 April 2020
grafiek beurs

Nieuws Onderzoek

Onderzoek voor meer stabiliteit op termijnmarkt

Er komt een onderzoek naar nieuwe methodes om grondstoffen- en financiële markten te beschermen tegen fraude. Wageningen University & Research (WUR), de Europese organisatie voor kernonderzoek (CERN) en het Commodity Risk Management Expertise Center (CORMEC) slaan hiervoor de handen ineen.
20 Februari 2020
beregening

Nieuws Beregenen

Elektrisch beregenen forse kostenbesparing

De overstap naar elektrisch beregenen voor land- en tuinbouwers levert veel voordelen op. Elektrisch beregenen levert kostenbesparing op wat betreft het energieverbruik maar ook reduceert elektrisch beregenen de CO2 en stikstof uitstoot aanzienlijk, met name in combinatie met zonnepanelen. Dit blijkt uit het onderzoek van de Wageningen University & Research naar elektrisch beregenen.
5 Februari 2020
WUR Landbouwcongres

Nieuws Landbouwcongres 2019

'Gevoel bij afzetmarkt is ontzettend belangrijk'

Het enige constante van de landbouwsector is dat de boeren constant moeten veranderen. Hoe kan je in die tijden toch je hoofd boven water houden? Daar gaven Jos Verstegen, Alfons Beldman en Jan Willem van der Schans (vanuit Wageningen Economic Research) een antwoord op tijdens het Nationaal Economisch Landbouwcongres.
18 December 2019
stal melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Inkomensraming WUR

Stijgende kosten remmen inkomen melkveehouder

Het inkomen van melkveehouders in 2019 pakt magertjes uit, zo blijkt uit de inkomensraming van Wageningen Economic Research (WUR). In de geitenhouderij is daarentegen wel veel geld verdiend. 
17 December 2019

BB TV Jos Verstegen

'Laat je als boer niet in de put praten'

Jos Verstegen, senior onderzoeker bedrijfsinnovaties bij Wageningen UR, ziet dat de landbouwsector continu op zoek is naar nieuwe verdienmodellen. 'De kritische consument is een succesfactor van de Nederlandse landbouw.' Verstegen is een van de sprekers op het Nationaal Economisch Landbouwcongres.
3 December 2019
spuiten gewasbescherming

Nieuws Gewasbescherming

'Toelating biomiddelen duur, stug en tijdrovend'

Door Europese regelgeving is de toelating van nieuwe biologische gewasbeschermingsmiddelen onnodig duur, stug en tijdrovend. Dat blijk uit nieuw onderzoek van onder meer Wageningen University & Research (WUR).
27 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden