CDA

politiek DenHaag tweedekamer

Nieuws Verkiezingen

BoerBurgerBeweging haalt kiesdrempel in peiling niet

Hoewel BoerBurgerBeweging (BBB) op relatief veel boerenstemmen lijkt te kunnen rekenen - donderdag nog op een kwart van de kijkers van een landbouwverkiezingsdebat - is haalt de partij niet de kiesdrempel in de meest recente peiling van I&O Research. 
19 Februari 2021
koeien

Politiek Stikstofcrisis

CDA en VVD verdedigen stikstofwet

Roepen dat er geen stikstofprobleem bestaat, zoals sommige partijen doen, is onzinnig. De stikstofwet is noodzakelijk om uit de juridische klem te komen en zekerheid te bieden voor de lange termijn. In een studiogesprek onder leiding van LTO Nederland en NAJK verdedigden Jaco Geurts (CDA) en Mark Harbers (VVD) de komst van de stikstofwet die deze maand op de agenda van de Tweede Kamer staat.
13 November 2020
melkveebedrijf kuil nederland biovergister platteland biomassa

Politiek CDA

Landbouwgrond beschermen, hoe werkt dat?

Het CDA wil vitale landbouwgrond beschermen, dat staat te lezen in de landbouwparagraaf van het verkiezingsprogramma. Waar komt dit op neer, als het er op aan komt?
6 November 2020
politiek DenHaag tweedekamer

Politiek Verkiezingsprogramma

Kandidaat belangrijker dan programma CDA

Vrijdag 30 oktober presenteerde het CDA het verkiezingsprogramma. Wat is de landbouwparagraaf in het programma waard? 
2 November 2020
Jaco Geurts CDA

Politiek Verkiezingen 2021

Geurts op 11, Vedder op 23 bij CDA, Von Martels weg

Landbouwwoordvoerder Jaco Geurts (foto) staat op de kieslijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen op een verkiesbare 11de plaats. Veehouder Eline Vedder uit Ruinerwold staat op plek 26. Melkveehouder en huidig Kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen komt niet op de lijst voor en doet niet mee.
27 Oktober 2020
boerenprotest Malieveld

Nieuws Stikstofbeleid

CDA krijgt sleutel in stikstof toegeworpen

Farmers Defence Force (FDF) heeft de pijlen gericht op het CDA in de stikstofdiscussie. De boerenbeweging meldt zeer teleurgesteld te zijn in de huidige opstelling van de partij, die "van oudsher een warm hart voor de boeren had." FDF roept het CDA op uit de coalitie te stappen en het kabinet te laten vallen.
18 Februari 2020
akkerbouw grond perceel akkerbouwbedrijf bedrijf

Nieuws Politiek

CDA trekt uitspraak terug en past visie aan

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA komt terug op de uitspraak die het vorige week deed. In het rapport 'Zij aan zij' stelde het dat duurzaamheid, dierenwelzijn en inkomen belangrijker zijn dan de positie van Nederland als de tweede grootste voedselexporteur. Deze uitspraak leidde tijdens het partijcongres tot flink wat discussie.
11 November 2019
boer klompen

Nieuws Boerenprotest

CDA denkt richting D66: krimp landbouwsector

Het CDA denkt na over een koerswijziging voor de Nederlandse land- en tuinbouw. Volgens het wetenschappelijk instituut van de politieke partij, met traditioneel een boerenachterban, moet de boer af van de bulkproductie en meer geld kunnen verdienen aan kwaliteitsproducten. 
7 November 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief