ABN Amro

varkenshouderij varkensstal Agrifoto2

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Zeugenhouder verliest snel terrein door corona en AVP

De liquiditeit van Nederlandse varkensbedrijven is in het derde kwartaal van 2020 gedaald, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor van Abn Amro. De daling zit hem vooral in de positie van zeugenhouders en is te wijten aan de coronacrisis en de Afrikaanse varkenspest.
28 Oktober 2020
geld euro valuta biljetten

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Corona houdt invloed op liquiditeit akkerbouwer

Akkerbouwbedrijven ondervinden nog steeds de gevolgen van de coronacrisis, zo toont de liquiditeitsmonitor van ABN Amro aan. De gemiddelde stand op de lopende rekening is richting het einde van het derde kwartaal gedaald naar €4.000. Dit is nog altijd €1.300 meer dan vorig jaar in dezelfde periode.
27 Oktober 2020
koeien koeienstal

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Liquiditeit melkveebedrijf steunt op voorschot corona

De liquiditeit van Nederlandse melkveebedrijven is in het derde kwartaal van dit jaar enigszins hersteld van de daling in het tweede kwartaal. Dit komt vooral door de coronaregelingen. Voor het lopende vierde kwartaal is het perspectief niet gunstig.
26 Oktober 2020
Robert Stienen

BB 10 jaar Even bellen met

'Maak duidelijke afspraken in afzet biggen en varkens'

Boerenbusiness bestaat dit jaar 10 jaar. In het kader van dit jubileum blikken we terug én kijken we vooruit naar belangrijke gebeurtenissen in de sector. Welke ontwikkelingen spelen een belangrijke rol en waar moeten we ons de komende jaren op voorbereiden? Vandaag een gesprek met Robert Stienen, Agrarisch relatiemanager en specialist varkenshouderij bij ABN AMRO.
6 Oktober 2020
zuivel supermarkt zuivelconsumptie

Nieuws Analyse ABN Amro

Foodsector krimpt, pas herstel na 2021

De Nederlandse foodsector krimpt dit jaar met 4% als gevolg van de coronacrisis. Dit komt niet alleen door vraaguitval van de horeca, maar ook door het wegvallen van export. Foodbedrijven die leveren aan supermarkten en online winkels maken daarentegen een flinke groei door. Een volledig herstel van de foodsector wordt pas na 2021 verwacht.
4 September 2020
graan soja zaaien

Nieuws Financiering

Failliet sojabedrijf dupeert Nederlandse banken

Rabobank, ABN Amro en ING dreigen de boot in te gaan nu een Argentijns sojabedrijf, waar de Nederlandse financiers een miljoenenbelang in hebben, failliet is gegaan. Daarbij worden banken gelieerd aan ontbossing in Zuid-Amerika. 
27 Augustus 2020
varkenshouderij

Nieuws Liquiditeitsmonitor ABN Amro

Vleesvarkenshouder heeft flink last van coronacrisis

De liquiditeitspositie van varkensbedrijven is in het tweede kwartaal flink afgenomen, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor die ABN Amro samen met Wageningen Economic Research heeft opgesteld. De financiële positie van vleesvarkensbedrijven is sterk gedaald, terwijl de zeugenbedrijven dit kwartaal nog goed zijn weggekomen.
29 Juli 2020
geld economie portemonnee

Nieuws Liquiditeitmonitor ABN Amro

Cashflow akkerbouwer op de kop

De kasstroom in het tweede kwartaal van dit jaar wijkt fors af van het normale beeld, vanwege de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van ABN Amro en Wageningen Economic Research.  
28 Juli 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief