Uienopbrengst

Gewastour 2021

Gewastour Uien - week 43

Uienopbrengst 2021 komt uit op 58 ton gemiddeld

Nu de uienoogst de finish heeft bereikt, valt de opbrengst niet tegen met 58 ton per hectare. Zeker gezien het bijzondere groeiseizoen hadden uientelers een lagere opbrengst verwacht. De grofte van de partijen valt ook niet tegen.
27 Oktober 2021
akkerbouw uien uienbewaring

Inside Uien

Hoeveel uien kunnen we verwachten dit jaar?

De uienexport kent een vliegende start. Het exportcijfer loopt zo in het begin van het seizoen voor op vorig jaar. Nu de uienoogst is afgerond komt de vraag: hoeveel uien zijn er eigenlijk dit jaar?
21 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 38

Oogst zaaiuien nadert zonder problemen het einde

De oogst van de zaaiuien verloopt voorspoedig dit jaar. Het gros van de uien is inmiddels opgepakt en ligt achter de planken of is afland weggegaan. Langzaam maar zeker nadert de uienoogst het einde.
22 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 36

Lagere opbrengst uien en twijfel bewaarkwaliteit

Nu een gedeelte van de zaaiuien zijn gerooid, lijkt de uienopbrengst zoals verwacht onder het 5-jarige gemiddelde uit te komen. Het moeizame groeiseizoen heeft voor minder tonnen gezorgd en ook over de bewaarkwaliteit zijn er twijfels.
10 September 2021
Gewastour Gewastour 2021

Gewastour uien - week 36

Reden genoeg voor uientelers om te rooien

De afgelopen dagen is er enorm veel werk verzet op de percelen zaaiuien van de Gewastour. De nagroei valt tegen, door valse meeldauw gaat het gewas hard achteruit en problemen met droogte. Reden genoeg voor uientelers om te gaan rooien.
8 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 34

Explosie valse meeldauw in uien zet hard door

De explosie van valse meeldauw in de zaaiuien heeft zich de afgelopen weken flink voortgezet. Meerdere percelen kleuren bruin van deze schimmel en haarden zijn veelvoorkomend. Inmiddels zorgt valse meeldauw voor een flinke opbrengstderving.
26 Augustus 2021
zaaiuien Gewastour 2021

Gewastour Uien - week 32

Eerste proefrooiingen uien: uiteenlopende opbrengsten

De opbrengsten op de percelen zaaiuien in Nederland lopen ver uiteen. Tenminste, dat maken de eerste proefrooiingen van de uienpercelen die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour duidelijk. Wat zijn de resultaten en wat is het groeipotentieel van de zaaiuien de komende weken?
12 Augustus 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 32

Uien in Gewastour groeien hard, eerste al gerooid

De eerste zaaiuien van het seizoen zijn gerooid bij het perceel in Ysselsteyn van de Boerenbusiness Gewastour. Daarnaast groeien de zaaiuien op de andere percelen hard en wordt er volop tegen bladziekten gespoten.
10 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden