Varkensbedrijf

insemineren

Nieuws Varkens

'Forse daling inseminaties varkens laatste kwartaal'

Het aantal verkochte doses varkenssperma lijkt vanaf het vierde kwartaal van 2021 flink te zijn teruggelopen. Dat blijkt uit navraag bij diverse Nederlandse KI-organisaties. Het is een aanzet naar een verdere krimp van de Nederlandse varkensstapel in 2022.
14 Februari 2022
Ruud Broeren

Boerenbusiness Interview Ruud Broeren

‘Markt belangrijk bij bepalen van onze koers’

Het bedrijf van Ruud Broeren (35) uit Zeewolde heeft een bijzondere combinatie: vleesvarkens en akkerbouw. Hij houdt dit bedrijf draaiende met zijn 3 medewerkers en zijn vader die de administratie nog doet. Broeren heeft al ruim 12 jaar een Varkens en Voer Pro abonnement en heeft daarnaast 3 jaar geleden ook Akkerbouw Pro afgesloten.
27 Oktober 2021
varkenshouderij varkensstal

Nieuws liquiditeitsmonitor

Vleesvarkenshouder sluit 2020 af gelijk aan 2019

De liquiditeit van varkenshouders was begin 2020 bijzonder goed, maar naarmate het jaar vorderde ging de rekening-courant er steeds verder op achteruit. In het laatste kwartaal kwam de lopende rekening gemiddeld op €81.000, dat is €29.000 minder dan in dezelfde periode 2019, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN Amro. Vooral de lopende rekening van zeugenhouders is erop achteruitgegaan. Wat is de verwachting voor 2021?
28 Januari 2021
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Zeugenhouder verliest snel terrein door corona en AVP

De liquiditeit van Nederlandse varkensbedrijven is in het derde kwartaal van 2020 gedaald, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor van Abn Amro. De daling zit hem vooral in de positie van zeugenhouders en is te wijten aan de coronacrisis en de Afrikaanse varkenspest.
28 Oktober 2020
Countus

Aangeboden door Countus

Mens, geld of omgeving. Wat past bij jou?

De landbouw verandert. In het verleden was schaalvergroting de belangrijkste factor bij het voortzetten van het bedrijf, tegenwoordig spelen meer factoren mee, zoals wet- en regelgeving. Maar het allerbelangrijkste is nog wel; waar krijg ik het meeste voldoening van?
14 Augustus 2020
varkenshouderij

Nieuws Liquiditeitsmonitor ABN Amro

Vleesvarkenshouder heeft flink last van coronacrisis

De liquiditeitspositie van varkensbedrijven is in het tweede kwartaal flink afgenomen, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor die ABN Amro samen met Wageningen Economic Research heeft opgesteld. De financiële positie van vleesvarkensbedrijven is sterk gedaald, terwijl de zeugenbedrijven dit kwartaal nog goed zijn weggekomen.
29 Juli 2020
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

Adriaan Straathof zet varkensbedrijf te koop

Adriaan Straathof heeft zijn varkensbedrijf in Mariënheem te koop gezet. De varkenshouder was voornemens op de locatie 12.000 varkens te houden, maar daar ziet hij (ondanks een verleende vergunning) nu vanaf.
21 Augustus 2019
financieel Boerenbusiness economie varkens - agri

Inside Varkens

Verkoop varkensbedrijven leeft op door varkensprijs

Doordat de varkensprijs recent fors gestegen is, is de verkoop van varkensbedrijven opgeleefd, zo melden diverse agrarisch makelaars. Tot voor kort was het aanbod groter dan de vraag, maar de situatie is veranderd. De opgeleefde belangstelling voor vleesvarkensbedrijven is het grootste.
4 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden