Dossier Brexit

aardappelen pootgoed

Inside Aardappelen

Schots pootgoed mag EU niet meer in door brexit

In de brexitdeal die het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie hebben gesloten, vallen Britse pootaardappelen buiten de boot. Zij staan niet op de lijst van agrarische producten die onder het handelsakkoord vallen en mogen straks dus de EU niet meer in. De Schotse premier Nicola Sturgeon is furieus.
26 December 2020
Brexit

Nieuws Brexit

EU en VK sluiten op de valreep brexit-deal

Onder druk wordt alles vloeibaar, zo ook de ogenschijnlijk muurvaste brexit-onderhandelingen. Vlak voor Kerstavond zijn de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk alsnog tot een deal gekomen. Een harde brexit lijkt nu definitief van de baan en daarmee wordt in 2021 veel chaos in de handel en logistiek voorkomen.
24 December 2020
vrachtvervoer

Nieuws Coronavirus

Britse grens weer open, maar files nog niet voorbij

De grens tussen Engeland en Frankrijk is weer open voor vrachtverkeer. Door de vondst van een gemuteerde versie van het coronavirus was het in- en uitreizen van en naar Engeland sinds zondagavond niet meer mogelijk. Voor vrachtverkeer is nu een uitzondering gemaakt, maar waarschijnlijk is de logistiek nog dagenlang verstoord. Een tekort aan versproducten dreigt in het VK. 
23 December 2020
noteringen beurs Coronavirus

Opinie Joost Derks

Optimisme 2021: draven we niet een beetje door?

Het is geen wonder dat financiële markten vol verwachting naar 2021 kijken. Een hele serie van vaccins staat te dringen om het coronavirus te verjagen, terwijl overheden en centrale banken de economie op de rails houden.
17 December 2020
Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Frites in VK niet aan te slepen nu brexit opdoemt

De deadline van brexit komt steeds dichterbij en dat is in de aardappelmarkt goed te merken. Vooral de fritesexport wordt er sterk door beïnvloedt, maar ook op andere segmenten heeft brexit een grote impact. De Britten hamsteren fish & chips want, na 1 januari kan er weleens een groot gat ontstaan.
14 December 2020
Brexit

Opinie Joost Derks

Brexit: nu moet het eindelijk gebeuren

Zelfs na een diner van de Britse premier Boris Johnson met EU-voorzitster Ursula von der Leyen blijft een brexit-doorbraak uit. Beide partijen beweren dat er zondagavond toch echt een akkoord moet liggen. Wedden dat die deadline net zo boterzacht als alle voorgaande?
10 December 2020
Brexit

Achtergrond Brexit

Vleessector kan leven met no-deal brexit

Met de jaarwisseling voor de boeg, steekt de brexitspanning  weer de kop op. Op 1 januari eindigt immers de overgangsperiode. Desondanks zijn Nederlands vleesexporteurs nog vrij relaxed. Op 1 januari verandert er voor hen nog niet veel, zo vertelt Frans van Dongen namens de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).
9 December 2020
frites

Inside Aardappelen

Welke gevolgen heeft brexit op Ierse fritesindustrie?

De maand december is van start gegaan en dat betekent dat de brexit alsmaar dichterbij komt. Voor de Ierse fritesindustrie neemt de spanning toe. Een mogelijk verbod op de import van aardappelen uit het Verenigd Koninkrijk kan komende jaar flinke gevolgen hebben voor de aanvoer. Hoe afhankelijk zijn de landen van elkaar?
3 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden