Jonge boeren

grond verenigd koninkrijk Oost-Engeland

Nieuws Grond

Britse pachtgrond alleen voor jonge boeren

De Engelse akkerbouwer Peter Layzell heeft een bijzonder nalatenschap voor de agrarische sector. Zijn 335 hectare grote bedrijf is ondergebracht in een stichting. De gronden worden in kleine hoeveelheden verpacht om jonge ondernemers een kans te geven ervaring op te doen. Daarvoor genieten ze van verschillende voordelen.
26 November 2019
financieel euro valuta biljetten

Nieuws Jonge Landbouwers

Ook subsidie voor jonge boer in Noord-Holland

Eerder publiceerde de provincie Groningen het bedrag voor de regeling Jonge Landbouwers en deze week is het de beurt aan Noord-Holland. De provincie stelt €280.000 beschikbaar voor jonge boeren die willen investeren in verduurzaming van hun bedrijf.
15 November 2019
financieel euro valuta biljetten

Nieuws Subsidie

Ruim 400.000 euro voor jonge boeren in Groningen

De provincie Groningen stelt €410.000 beschikbaar voor jonge boeren die duurzame investeringen willen doen in hun bedrijf. De regeling wordt tussen 2 december 2019 tot 7 februari 2020 voor de vijfde keer opgesteld.
13 November 2019
financieel geld euro

Nieuws Bedrijfsovername

75 miljoen euro voor jonge boeren

De Borgstellingsregeling Vermogensversterkende Kredieten (VVK) bevat in totaal €75 miljoen voor startende jonge boeren en tuinders. Dat maakt minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) dinsdag 3 september in een brief aan de Tweede Kamer bekend. Vanaf 1 januari 2020 wordt de regeling opengesteld.
3 September 2019
financieel euro valuta

Nieuws Subsidie

741 boeren vragen subsidie Jonge Landbouwers aan

Bij de vierde openstelling van de regeling Jonge Landbouwers hebben 741 boeren een subsidie aangevraagd. In totaal is voor €12,9 miljoen aan investeringsgeld aangevraagd. De aanvragen worden nu beoordeeld.
17 Mei 2019
financieel euro betalen

Opinie Leonie Bosch

Weer is landbouwsector blij gemaakt met een dode mus

Maandag 29 april kwam het nieuws naar buiten dat er bijna €2 miljard beschikbaar is voor jonge boeren en de bio-economie in Europa. Het wordt verkocht alsof de gehele landbouwsector nu gered is en het moet gezien worden als een steuntje in de rug richting de toekomst.
3 Mei 2019
euro valuta biljetten

Nieuws Financiering

Miljardenfonds voor jonge boeren in Europa

De Europese Investeringsbank en Europese Commissie hebben een investeringsfonds van €1 miljard opgericht voor de landbouwsector. Het overgrote deel hiervan is bedoeld om de boerenbedrijven te ondersteunen. Vooral jonge boeren in Europa kunnen rekenen op een financiële injectie.
29 April 2019
financieel euro munt biljetten

Nieuws Subsidie

Subsidie voor jonge boeren in Flevoland verhoogd

De Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten om het subsidieplafond voor de 'Regeling jonge landbouwers' te verhogen van €340.000 naar €374.000. Hierdoor komen naar verwachting 2 tot 3 extra projecten in aanmerking voor een subsidie.
3 April 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief