LTO Nederland

ondernemersvertrouwen min

Nieuws Agro Vertrouwensindex

Ondernemersvertrouwen van boeren daalt verder

Het vertrouwen van boeren en tuinders in hun onderneming is verder gedaald in het derde kwartaal van dit jaar. Dat blijkt uit de Agro Vertrouwensindex. Niet geheel verrassend, bereikte het ondernemersvertrouwen van varkenshouders een historisch dieptepunt.
11 November 2021
sjaak van der tak

Nieuws Belangenbehartiging

LTO Nederland blijft buiten Landbouwcollectief 2.0

LTO Nederland haakt niet aan bij een nieuw Landbouwcollectief, maar neemt wel graag deel aan periodiek onderling overleg. Dit heeft de organisatie bekendgemaakt in een verklaring. LTO zoekt naar eigen zeggen samenwerking zonder 'keurslijf'.
8 November 2021
glastuinbouw sjaak van der tak

Nieuws Kabinetsformatie

LTO: Juridisch alles uit kast tegen massale onteigening

Mocht onteigening kabinetsbeleid worden, dan haalt LTO Nederland samen met boeren alles uit de kast om dat juridisch aan te vechten. 'Met jarenlange vertraging tot gevolg', waarschuwt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak op de website van de organisatie.
29 Oktober 2021
sjaak van der tak

Opinie Jaap Majoor

Is de LTO wel of niet voor de boeren?

Ik las het interview met u, Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland. U vindt blijkbaar dat het stikstofprobleem, hoofdzakelijk veroorzaakt wordt door de boeren.
26 Oktober 2021
boerenprotest

Nieuws Veehouderij

Vertrouwen veehouder in overheid richting nulpunt

Nederlandse veehouders hebben bijna stuk voor stuk het vertrouwen verloren in de overheid. Nog maar 2% van hen heeft er veel vertrouwen in. Ook in de politiek en andere gevestigde spelers is er weinig fiducie meer.
21 Oktober 2021
koeien ruzie

Politiek Stikstof

AgriNL implodeert na publicatie actieplan stikstof

Binnen AgriNL, de netwerkorganisatie van elf bedrijven in de agribusiness en LTO Nederland, is hommeles ontstaan over het gisteren (dinsdag 12 oktober) gepresenteerde Actieplan voor de toekomst van de agrifoodsector. Steeds meer leden nemen afstand van het plan.
13 Oktober 2021
akkerbouw stikstof percelen snelweg luchtfoto

Nieuws AgriNL

Actieplan tot het verdelen van grond stoppende boer

Elf grote bedrijven in de agrifoodsector, waaronder FrieslandCampina, Vion en Cosun, en LTO Nederland pleiten voor centrale regie voor de herverdeling van grond die vrijkomt doordat boerenbedrijven stoppen of als piekbelaster worden uitgekocht. Daarvoor is €1,5 tot €2 miljard per jaar nodig.
12 Oktober 2021
Prinsjesdag

Nieuws Prinsjesdag

LTO: Landbouw komt er bekaaid af in Miljoenennota

De uitdagingen binnen de agrarische sector worden in de zojuist gepresenteerde begroting van het demissionaire kabinet onvoldoende beantwoord, vindt LTO Nederland. Daarom heeft de belangenorganisatie een brief gestuurd aan de Eerste en Tweede Kamer met de 5 grootste opgaven en een aantal oplossingen.
21 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox