LTO Nederland

koeien

Nieuws Stikstof

Weer nieuw stikstofadvies: Pak de boer vergunning af

Opnieuw is er olie op het vuur gegooid in het stikstofdossier. Deze keer door de Nederlandse landsadvocaat, die voorstelt om de vergunningen af te pakken van veehouders die boeren nabij Natura 2000-gebieden. Een maatregelen die nog verder gaat dan onteigening. LTO reageert verbolgen en zegt juridisch alles uit de kast te zullen halen om dit aan te vechten. 
14 September 2021
supermarkt

Nieuws Onderzoek LTO

Duurzamer voedsel heeft potentie als verdienmodel

De helft van de Nederlanders zegt meer te willen betalen voor een herkenbaar, duurzaam geproduceerd Nederlands product van een hoge kwaliteit. Daarbij zijn 2 op de 3 Nederlanders positief over de land- en tuinbouw
12 Augustus 2021
melkveebedrijf koeien

Nieuws Politiek

Afspraken LNV en sector over ammoniakuitstoot

Meer weidegang, stapsgewijs minder ruw eiwit in veevoer en het verdund met water uitrijden van mest; daarover zijn door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) met verschillende agropartijen afspraken gemaakt. Het gaat over de invulling van zogenoemde managementmaatregelen om de stikstofuitstoot en -depositie van de melkveehouderij te verlagen.
20 Juli 2021
grasland water sloot Agrifoto

Nieuws Waterschappen

Boerenzetels staan op de tocht bij waterschappen

Boeren, bedrijven en natuurorganisaties krijgen automatisch een deel van de zetels in het waterschapsbestuur, de geborgde zetels. GroenLinks en D66 dienen na het zomerreces van de Tweede Kamer een initiatiefwet in om dat te veranderen.
12 Juli 2021
spuiten gewasbescherming Agrifoto

Inside Gewasbescherming

Wat doet uitspraak rechter met gewasbescherming?

'Rechter: inzet bestrijdingsmiddelen zonder vergunning Wet natuurbescherming voortaan taboe'. Zo luidde de titel van een persbericht dat Milieudefensie deze week naar buiten bracht. Heeft deze uitspraak zulke vergaande gevolgen voor de gangbare Nederlandse landbouwpraktijk die de natuuractivisten suggereren? De uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland in Groningen -waarop het persbericht is gebaseerd- is volgens verschillende partijen echter een stuk genuanceerder.
24 Juni 2021
akkerbouw grond water waterkwaliteit

Nieuws GLB

'Haal geen vruchtbare grond uit productie'

De onderhandelingen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) worden donderdag en vrijdag (24 en 25 juni) in Brussel voorgezet. In een brandbrief aan minister Carola Schouten uiten LTO Nederland en het NAJK hun zorgen over de effecten van de Europese maatregelen die nu op tafel liggen.
23 Juni 2021
Dirk de Lugt

Nieuws Benoeming

Dirk de Lugt gaat LTO Bedrijven controleren

Dirk de Lugt (59) is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van LTO Bedrijven, de commerciële tak van LTO Noord, ZLTO en LLTB. De Lugt volgt als mede-toezichthouder Henk van der Stelt op.
17 Juni 2021
sjaak van der tak

BB TV Sjaak van der Tak

'Op je handen zitten in stikstofdossier werkt niet'

Het leverde hem een bak kritiek op en naar eigen zeggen 4 leden die hebben opgezegd. Toch vindt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak in een exclusief interview op Boerenbusiness TV dat zijn organisatie een stap vooruit heeft gezet, door samen met natuur- en werkgeversorganisaties een vergaand stikstofvoorstel te doen. 'Als je percentages van 70% op je af ziet komen, mag je niet op je handen blijven zitten.'
2 Juni 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief