Europese varkensmarkt

transport veevervoer varkens - agri

Analyse Varkens

Onzekerheid en gebrek liquiditeit remt export big

Hoewel de forse stijging van de varkens- en biggenprijzen voor wat optimisme in de varkensmarkt zorgen staan de exportcijfers van biggen de laatste weken onder druk. Niet overal zijn afnemers bereid of in staat de hogere biggenprijzen te betalen. De handel merkt dat de prijzen voor vrije koppels voor export wat onder druk staan.
1 April 2022
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown laat weer nieuwe leveranciers toe

Danish Crown gaat in Denemarken weer varkens van nieuwe leveranciers accepteren. Vorig jaar november liet het bedrijf weten tijdelijk geen nieuwe varkenshouders toe te laten vanwege een onder druk staande slachtcapaciteit.
16 Maart 2022
Brussel EuropeseUnie Europa

Nieuws Varkens

Europese cijfers hinten op flinke krimp varkensstapel

De precaire financiële situatie in de varkenshouderij lijkt in Europa te gaan leiden tot een forse krimp van het aantal varkens. De lage opbrengstprijzen voor vleesvarkens en biggen, in combintie met hoge kosten, leidt tot aanzienlijk lagere productiecijfers. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten uit de eindejaarstelling in november/december van het Europees Statistisch Bureau (Eurostat).
17 Februari 2022
Janus WOJCIECHOWSKI

Nieuws Varkensmarkt

Wojciechowski beraadt zich op ingrijpen varkensmarkt

Al langere tijd wordt door Europese lidstaten geopteerd voor steun aan varkenshouders, maar tot nu kwam Eurocommissaris Janusz Wojciechowski niet in actie. Nu het herstel van de varkensprijzen uitblijft, wordt de roep voor ingrijpen alsmaar groter.
19 Januari 2022
Polen varkens - agri

Nieuws Varkens

Poolse boer verkoopt graan en doet varkens in de ban

12 November 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Minder zeugen, meer vleesvarkens in EU

De totale varkenspopulatie in de Europese Unie was in december 2020 zo'n 2% groter dan in december 2019. Het aantal zeugen op Europese varkensbedrijven was wel kleiner dan een jaar eerder. Met name in Duitsland en Nederland was er sprake van een sterke krimp in het aantal zeugen. Dat blijkt uit de definitieve cijfers van het statistisch bureau van de Europese Unie (Eurostat).
24 Maart 2021
banken financieel rabobank

Nieuws Varkens

Rabobank verwacht meer varkens in Europa

De uitbraken van Afrikaanse varkenspest in China schudden de varkensmarkt flink op, zo meldt Rabobank in haar nieuwe kwartaalupdate. De bank verwacht dat aantrekkende prijzen de varkenshouders motiveert om de productie op te schroeven.
26 April 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox