Donald Trump

Verenigde Staten Amerikaanse verkiezingen

Nieuws Energie

Verkiezingen VS bepalen koers energiemarkt

Met nog 2 weken te gaan tot de Amerikaanse verkiezingen, stijgt de spanning wereldwijd. Als democraat Joe Biden wint, gaat er een nieuwe wind waaien. Niet op de laatste plaats op de energiemarkt. Biden laat er geen misverstand over bestaan dat hij in tegenstelling tot Trump de fossiele industrie niet zal beschermen.
23 Oktober 2020
Trump

Politiek Verkiezingen VS

Koopt Trump boerenstem met enorme staatssteun?

Het is in Nederland ondenkbaar: een regering die jaar in jaar uit miljarden aan directe inkomstensteun verleent aan de agrarische sector. In de Verenigde Staten gaat dat anders, Trump doet dat wel.
20 Oktober 2020
Coronavirus

Opinie Han de Jong

Wat doet Duitsland beter dan wij?

President Trump slaagt er ondanks verwoede pogingen niet in Joe Biden omver te blazen. We moeten in de aanpak van corona leren van Duitsland. Het Chinees herstel zet door en de Koreaanse export lijkt eindelijk te profiteren. Het Europees herstel gaat ook door in gematigd tempo, maar de eurozone inflatie zakt verder weg.
3 Oktober 2020
Trump

Nieuws Coronacrisis

Trump trekt miljard extra uit voor opkoop voedsel

President Donald Trump trekt nog eens $1 miljard uit om voedselvoorraden op te kopen die bedoeld zijn om arme Amerikanen door de coronacrisis heen te trekken.
25 Augustus 2020
financieel valuta dollar biljetten

Nieuws Coronacrisis

Grootste bedrijven VS eigenen meeste steun toe

Het steunpakket dat de Amerikaanse president Donald Trump heeft opgesteld voor agrariërs die worstelen tijdens de coronacrisis, wordt naar verluidt niet evenredig verdeeld. Het merendeel van de beschikbare financiering gaat naar de grote bedrijven, veel kleine bedrijven komen niet in aanmerking voor subsidie.
20 Augustus 2020
Trump

Opinie Joost Derks

Amerika kiest, Trump verliest?

De Amerikaanse economie maakt de zwartste periode door sinds de Grote Depressie van 1929. Bovendien zijn in veel steden onlusten uitgebroken na de dood van George Floyd. De kansen op een herverkiezing van president Donald Trump worden met de dag kleiner.
5 Juni 2020
soja - food

Inside Granen & Grondstof

Soja blijft speelbal van Trump en Xi Jinping

Nieuwsberichten dat China wel of geen sojabonen van de Verenigde Staten koopt wisselen elkaar af. Soms op dezelfde dag. Na het ondertekenen van de 'Phase-One-deal' stonden de seinen op groen. Het oliehoudend zaad is echter een politieke speelbal geworden. Pittige trumpiaanse uitspraken van de Amerikaanse president over de situatie in Hong Kong strooien opnieuw zand in de exportmotor.
2 Juni 2020
Trump

Nieuws Coronacrisis

Trumps steunpakket loopt op tot $250.000 per boer

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren (dinsdag 19 mei) de spelregels bekend gemaakt die van toepassing zijn op zijn steunpakket voor Amerikaanse boeren. Tijdens de persconferentie in het Witte huis liet de president ook ontglippen dat hij van plan is om de import van levend vee aan banden te leggen.
20 Mei 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox