Europese varkensexport

slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Kan Japan deel 'Chinees' varkensvlees importeren?

17 Maart 2022
transport Brexit Engeland

Nieuws Varkens

Verenigd Koninkrijk blijft afnemer van varkensvlees

Hoewel de handel in varkensvlees tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie direct na de Brexit een opdoffer kreeg, lijkt dit effect nu deels tijdelijk te zijn geweest. Dat meldt Rabobank in een rapport.
25 Februari 2022
varkenshouderij biggen varkensstal varkens - agri

Nieuws Europese Commissie

Geen Europese steun voor varkenshouders

Brussel is niet van plan om steun te geven aan Europese varkenshouders om de diepe crisis waarin zij zich bevinden te verlichten. Volgens adjunct-directeur-generaal van de Europese Commissie Michael Scannell kunnen geen interventiemaatregelen worden getroffen. Volgens hem willen de Europese varkensboeren ook helemaal geen steun.
26 Januari 2022
stop

Nieuws Varkens

Britse overheid verzocht tot boycot vlees uit AVP-landen

Schotse boeren roepen de regering in het Verenigd Koninkrijk op om de import van varkensvlees uit landen met Afrikaanse varkenspest (AVP) direct te stoppen. Mocht het tot een verbod komen, dan kan dit een nieuwe domper voor de Europese varkensvleesmarkt zijn.
23 December 2021
slachterij varkenshouderij varkensvlees varkens - agri

Nieuws kwartaalupdate Rabobank

'Meeste varkensbedrijven hebben nog buffers'

De neerwaartse druk op de varkensprijzen houdt in het vierde kwartaal aan, aangezien een snel herstel van de exportvolumes naar China zeer onwaarschijnlijk is. Dat staat in de kwartaalupdate Varkenshouderij van de Rabobank. Er is in China sprake van een sterk verminderde binnenlandse vraag naar varkensvlees en een hoog niveau van diepgevroren voorraden.
28 Oktober 2021
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

'Europese varkensproductie groeit ook in 2022 verder'

In de nieuwste outlooks voor de agrarische markten voorziet de Europese Commissie ook voor 2022 een stijging van de Europese varkensvleesproductie. Daarbij stijgt ook het exportvolume, maar mogelijk wel tegen lage prijzen.
15 Oktober 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Groei varkensvleesexport EU fors, maar vertraagt

De Europese varkensvleesexport lag over de eerste 4 maanden van 20201 nog fors boven het niveau van vorig jaar. Wel neemt de groei wat af in vergelijking met de cijfers van het eerste kwartaal.
21 Juni 2021
varkensvlees ham

Inside Varkens

Filipijnen maken import varkensvlees weer duurder

De Filipijnen hebben de importtarieven op varkensvlees weer verhoogd, nadat deze begin april nog werden verlaagd. Ook heeft het ministerie van Landbouw van het land een herstelplan voor de varkenssector gepresenteerd. Filipijnen worden zwaar getroffen door uitbraken van Afrikaanse varkenspest (AVP). 
18 Mei 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox