Amerikaanse varkenssector

slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Varkensvleesexport VS breekt records

De export van Amerikaans rood vlees sloot het eerste kwartaal van 2021 piekend af. Zowel de export van rundvlees als van varkensvlees zijn over maart gestegen en exportwaarden bereikte zelfs een nieuw maandrecord. Dat blijkt uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) en de US Meat Export Federation (USMEF).
10 Mei 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Terug van weggeweest: snelheidslimiet slacht VS

Amerikaanse slachterijen die varkens verwerken moeten zich weer voorbereiden op een maximale slachtsnelheid, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Dit vanwege een recente uitspraak van de rechtbank die de slachtsnelheid te hoog acht en de veiligheid van het slachtpersoneel beïnvloedt.
6 Mei 2021
varkensvlees

Nieuws Varkens

Varkensvleesopslag VS op laagste niveau sinds 2010

De Amerikaanse opslag van bevroren varkensvlees is vorig jaar fors gedaald en behaalde eind 2020 zelfs het laagste niveau sinds 10 jaar. De afname is een gevolg van de coronacrisis waardoor de slachtcapaciteit fors stagneerde door coronabesmettingen onder personeelsleden.
11 Februari 2021
varkens - agri

Inside Varkens

VS pessimistisch over varkensprijs in 2021

De vooruitzichten in 2021 voor Amerikaanse varkenshouders zijn bepaald niet rooskleurig. Het eigen landbouwministerie (USDA) voorziet qua opbrengsten een mager...
21 Januari 2021
wildzwijn zwijn afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Populatie wilde zwijnen in VS een tikkende tijdbom

Nu in Duitsland de gemoederen rondom de Afrikaanse varkenspest (AVP) hoog oplopen, nemen ook in andere landen de zorgen toe. In Amerika wordt gevreesd dat de populatie van wilde varkens een tikkende tijdbom is. In Canada vraagt de varkenssector de overheid zelfs om een groot bedrag te reserveren voor het geval de ziekte het land binnentreedt.
22 September 2020
varkensvlees vlees

Inside Varkens

Amerika zit extreem krap in varkensvlees

Ondanks dat varkensslachterijen in de Verenigde Staten de productiecapaciteit weer hebben opgeschroefd, blijven de vleesvoorraden op een laag niveau. In juli lag het volume in de vrieshuizen op het laagste niveau in 9 jaar tijd. Hoe reageert de varkensprijs hierop?
28 Augustus 2020
biggen varkens - agri

Nieuws Coronacrisis

Grote varkensintegratie VS gooit handdoek in de ring

Een van de grootste varkensfokkers in de Verenigde Staten, Maxwell Foods, heeft besloten om te gaan stoppen. Volgens het bedrijf is het onhoudbaar om de activiteiten voort te zetten gezien de financiële verliezen die er naar verwachting aan zitten te komen.
11 Augustus 2020
varkenshouderij varkensvlees

Nieuws Coronacrisis

Varkensafzet VS getergd door discriminatie

De Amerikaanse varkenssector is in de ban van de coronacrisis. De toekomst van kleinere varkensbedrijven staat op het spel nu de grotere bedrijven op slinkse wijze de afzet proberen weg te kapen.
25 Mei 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox