Wageningen Economic Research

voer koeien koeienstal

Nieuws Stikstofcrisis

Adviseurs minister: zoek oplossing voermaatregel

De Commissie Deskundigen Meststoffen (CDM) heeft op 11 mei landbouwminister Carola Schouten geadviseerd om de periode tot 1 september 2020 te benutten om voor melkveebedrijven oplossingen te zoeken in de uitvoer van de krachtvoerregeling.
16 Juli 2020
melkveebedrijf koeien sloot waterkwaliteit weidegang stikstof

Nieuws Prognose WLR

Tot 2030 is gemiddelde melkprijs 36 euro

Tot 2030 raamt Wageningen Economic Research (WUR) de gemiddelde melkprijs op €36 per 100 kilo, inclusief bonussen en nabetalingen. Bij een jaarlijkse melkgift van 9.000 kilo, komt dit neer op €3.240 euro per koe. De duurzaamheidskosten nemen de komende jaren toe, zo is de inschatting van de onderzoekers.
28 Mei 2020
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Varkenshouder ruimer bij kas. Blijft dit zo?

Nederlandse varkenshouders zitten een stuk ruimer bij kas dan vorig jaar. Aan het einde van het eerste kwartaal stond op de rekening courant van een gemiddeld varkensbedrijf €173.000. Dat is het hoogste niveau in jaren. In 2019 stond een varkensbedrijf in dezelfde periode nog €3.600 in de min.
29 April 2020
ABN AMRO

Nieuws Liquiditeitsmonitor ABN Amro

'Baten varkenshouder sterk verbeterd'

De varkensbedrijven zijn er in 2019 qua liquiditeit goed op vooruitgegaan. Dat blijkt uit de liquiditeitsmonitor die de ABN, samen met Wageningen Economic Research (WUR), heeft uitgebracht.
10 Februari 2020
euro

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Schaarste verhoogt liquiditeit akkerbouwer

De kaspositie van de Nederlandse akkerbouwer kwam afgelopen jaar uit op €46.000. Dat is €7.000 meer dan in 2018 en komt neer op zo'n €80 per hectare. Schaarste en hogere prijzen hebben de liquiditeit in het vierde kwartaal een extra duwtje gegeven.
6 Februari 2020
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Warme Sanering

Sanering: veel animo, maar stopt iedereen ook?

De saneringsregeling in de varkenshouderij is massaal overtekend. Wel rijst de vraag of elke varkenshouders die zich heeft ingetekend, ook daadwerkelijk zijn laarzen aan de wilg gaat hangen.
15 Januari 2020
Robert Hoste

Interview Robert Hoste

'Ook 2020 kan een goed varkensjaar worden'

Het zijn bizarre tijden op de varkensmarkt. Vanwege het grote vleestekort in China loopt de export van Europees varkensvlees als een trein. En dat zorgt voor goede prijzen. Tegelijkertijd is Afrikaanse varkenspest op slechts 40 kilometer van Duitsland geconstateerd. Robert Hoste, econoom varkensproductie bij Wageningen Economic Research (WUR) blikt terug en vooruit. 
2 Januari 2020
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws GLB

'GLB-uitspraken Trouw missen nuance'

'Nederlandse gezinnen steunen de landbouwsector jaarlijks met €500', kopte Trouw zaterdag 28 december. Onmiddellijk regende het reacties uit de sector op deze uitspraak. WUR-onderzoeker en GLB-specialist Petra Berkhout, die medewerking verleende aan het artikel, gaf ook een reactie. De cijfers zijn feitelijk juist, maar missen nuance.
31 December 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden