Dirk de Lugt

Dirk de Lugt

Nieuws Benoeming

Dirk de Lugt gaat LTO Bedrijven controleren

Dirk de Lugt (59) is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van LTO Bedrijven, de commerciële tak van LTO Noord, ZLTO en LLTB. De Lugt volgt als mede-toezichthouder Henk van der Stelt op.
17 Juni 2021
Dirk de Lugt

Interview Dirk de Lugt

'Telers perspectief bieden is het allerbelangrijkste'

Cosun is de huidige coronacrisis als concern in 2020 goed doorgekomen. Achter de cijfers ziet Dirk de Lugt, voorzitter van de coöperatie, wel de zorgen en ook spanningen onder de akkerbouwers over alle uitdagingen die hen wachten. 'Belangrijk is dat wij als Cosun onze leden snel perspectief kunnen bieden voor hun bedrijf.'
12 Februari 2021
Dirk de Lugt

Inside Neonicotinoïden

Dubbeltje op z'n kant voor derogatie in Nederland

Een hernieuwde aanvraag voor een tijdelijke vrijstelling voor neonicotinoïden in Nederland ligt bij het ministerie. Dit keer met een stevigere onderbouwing, stelt Dirk de Lugt, voorzitter van Royal Cosun. De grote vraag is of het verzoek op net zo veel steun kan rekenen als in Frankrijk.
8 Oktober 2020
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Suikerfabriek niet nodig voor aardappelverwerking

Voorlopig gaan er nog geen aardappelen richting de suikerfabriek Vierverlaten in Groningen. Suiker Unie houdt de capaciteit beschikbaar, maar vooralsnog zijn er voldoende mogelijkheden om fritesaardappelen regulier te verwerken of een alternatieve bestemming te geven.
4 Juni 2020
suikerbieten bietenzaaien

Inside Suikerbieten

Wat merkt bietenteler van de coronacrisis?

Royal Cosun kwam eerder deze week al met een winstwaarschuwing naar buiten. Vooral Aviko Potato wordt door de coronacrisis getroffen, maar ook Suiker Unie ondervindt hinder van de huidige situatie. Het is nog even koffiedik kijken wat de bietenteler hiervan gaat merken.
20 Maart 2020
suikerbieten bietenoogst

Inside Akkerbouw

LLB-handel heeft bodem in zicht

In 2 maanden tijd heeft de handel in ledenleveringsbewijzen (LLB's) van Suiker Unie een flinke prijsval doorgemaakt. Dat is het gevolg van veel aanbod en een minimale vraag. De sector staat in een iets positiever licht, maar de bietentelers hebben hun keuze gemaakt.
19 November 2019
Cosun Dirk de Lugt

Interview Dirk de Lugt

'Hectarepremie als solide basis in GLB'

In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van donderdag 23 mei legt Boerenbusiness dagelijks 6 agrarische vragen voor aan de personen met een visie op het Europese landbouwbeleid. Vandaag is dat Dirk de Lugt, voorzitter van Royal Cosun en de Brancheorganisatie Akkerbouw en tevens akkerbouwer op Texel.
20 Mei 2019

BB TV Dirk de Lugt

'Neonics-verbod is gevaar voor bietenprijs'

Bietentelers zijn verplicht om een milieubelastende volveldsbespuiting uit te voeren op pas gezaaide gewassen, om zodoende grote schade te voorkomen. Ze balen dan ook van de huidige problematiek. Dirk de Lugt, de voorzitter van Royal Cosun, gaat in op prangende vragen van de lezers van Boerenbusiness.
6 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden