Duitsland

zuivel Müller

Achtergrond Melk

Duits Müller Milch blijft speelbal van oude rot Theo

het Duitse Müller Milch, hier bekend van de almhof-toetjes, is weer eens een beetje stuurloos. Het bedrijf is met een melkaanvoer van €6,5 miljard kilo en een jaaromzet van ergens tussen de €6 en €7 miljard het qua grootte tweede Duitse zuivelconcern, maar het is ook een constante speelbal van oude grote man Theo Müller (81). Topmanagers houden het nooit lang bij hem uit.
1 Februari 2022
melk maandanalyse

Analyse Melk

Duitse melkproductie verder gekrompen

De stevige krimp van de Duitse melkproductie, die sinds vorige zomer zichtbaar is, heeft in november versterkt doorgezet. De melkaanvoer in Duitsland is, vergeleken met een jaar geleden, nog verder gekrompen.
20 Januari 2022
grasland melkveebedrijf herfst

Nieuws Melk

Duits tekort op productiekosten melk daalt

Duitse melkveehouders komen nog altijd vele centen per kilo tekort op hun melkgeld, ondanks de opgelopen uitbetaalprijzen. In oktober vorig jaar ging het nog om krap €8,70 per 100 kilo, ofwel 19% van de kosten, zo stelt het Duitse Büro für Agrarsoziologie und Landwirtschaf (BAL). Dat komt vooral omdat de kostenontwikkeling ook niet stilstaat. Het tekort daalt wel ten opzichte van voorgaande jaren.
19 Januari 2022
frites

Nieuws Grondstoffen

Duitse verwerkers uiten zorg over gespannen markt

De Duitse aardappelverwerkers verenigd in de het Bundesverband der Obst-, Gemüse- und Kartoffelverarbeiter (BOGK) maakt zich zorgen over de dramatische prijsstijgingen in de grondstof- en toeleveringsketen. Vooral de knelpunten in de logistiek en de energievoorziening baart de vereniging zorgen.
18 Januari 2022
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Melk

Aldi Duitsland wil af van stalmelk in schappen

Aldi in Duitsland wil in de periode tot 2030 geleidelijk toe naar een zuivelaanbod dat voldoet aan hogere dierenwelzijnseisen. Vooral de zogenaamde 'stalmelk' moet uit het schap verdwijnen. De aanpassing hing al een tijdje in de lucht.
13 Januari 2022
slachterij varkensvlees karkas

Analyse Varkens

Lauwe vleeshandel tekent varkensmarkt nog steeds

Zoals verwacht is de Duitse varkensprijs woensdag 5 januari op hetzelfde niveau vastgesteld als de laatste notering van 2021. De vleeshandel verloopt de eerste week van het jaar zwak en het aanbod van varkens is ruim voldoende.
5 Januari 2022
aardappelen aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

Duitse aardappelen gewild in Nederland

De Duitse aardappelexport in oktober heeft ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar een flinke voorsprong opgebouwd. De leveringen naar Nederland plusten het meest, gevolgd door België.
4 Januari 2022
Duitsland landbouwminister Cem Özdemir

Nieuws Politiek

Duitse landbouwminister wil hogere voedselprijzen

De nieuwe Duitse landbouwminister, Cem Özdemir (foto), pleit voor hogere voedselprijzen. 'Soms heb ik het gevoel dat goede motorolie belangrijker voor ons is dan goede slaolie. Voedsel mag geen luxegoed worden, maar de prijs moet de ecologische waarde sterker uitdrukken', aldus Özdemir in de Duitse krant Bild.
29 December 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief