Dossier Mestfraude

mest bemesting drijfmest

Nieuws Mest

Nieuwe boerencoöperatie daagt mestregelgeving uit

Een groep boeren heeft maandagavond in Nijkerk een coöperatie opgericht met als doel meer gebruik te kunnen maken van dierlijke mest. Hun doel is om meer plaatsingsruimte te creëren voor dierlijke mest bovenop de huidige ingeperkte ruimte door het verlies van derogatie. 
10 April 2024
mest drijfmest

Nieuws Mest

Arrestaties in slepende mestfraudezaak

De Inlichtingen- en Opsporings dienst van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit  (NVWA) heeft dinsdagmiddag vijf personen aangehouden in een reeds lopend onderzoek naar een mestfraudezaak in Nederland en België.
26 Januari 2022
mest drijfmest

Opinie Wilfried Nielen

Dreiging van mestfraude maakt van mug een olifant

In opdracht van het Openbaar Ministerie is afgelopen maand het rapport Dreigingsbeeld Milieucriminaliteit 2021 verschenen. Het beeld wat geschetst wordt, over de mestsector, is allerminst positief. Mestfraude – als het dat al is - wordt neergezet als een zeer omvangrijk probleem.
4 Augustus 2021
mest drijfmest

Interview Mestfraude

'Geschorst lid mestbedrijf is gevaar volksgezondheid'

Brancheorganisatie Cumela, die onder andere de belangen van bedrijven in de mestsector vertegenwoordigd, heeft een lid geschorst. Aanleiding was 'een aanhoudende stroom signalen over het bewust overtreden van de mestwetgeving, mestfraude en het stelselmatig overtreden van de verkeersregels en de omgevingswetgeving'. Boerenbusiness sprak met Erna Berends, manager ledenorganisatie van Cumela, over dit besluit.
7 Mei 2021
politie

Opinie Wilfried Nielen

Mestfraude: wederom een zwarte dag

Een groot internationaal mestfraudeonderzoek met invallen op tientallen plaatsen, inbeslagname en arrestaties. Op 12 februari zijn we wederom verrast. Het mag duidelijk zijn dat dit geen klein bier is. Naar het zich laat aanzien heeft de NVWA en de Mestbank hiervoor een gegronde reden.
15 Februari 2021
politie

Nieuws Mest

Invallen voor mestfraude in Nederland en België

In een onderzoek naar georganiseerde, grensoverschrijdende mestfraude zijn vandaag (donderdag 11 februari) in Nederland en België invallen gedaan bij 32 bedrijven. 
11 Februari 2021
mest drijfmest

Nieuws Mest

Aantal mestboetes in 2018 met 40 procent gestegen

Het aantal boetes, lasten onder dwangsom (LOD) of waarschuwingen in de mestsector is over 2018 met bijna 40% toegenomen tot 3.674 stuks, schrijft minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) in haar antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer.
18 November 2019
rechtspraak rechtbank vonnis Boerenbusiness

Nieuws Mestfraude

Justitie eist 4 jaar tegen verdachte mestfraude

Bij de rechtbank in Den Bosch zijn gevangenisstraffen van 18 maanden tegen 6 verdachten van mestfraude geëist. Tegen de hoofdverdachte, een 48-jarige man uit Noord-Brabant, eist justitie een gevangenisstraf van 4 jaar.
21 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden