Dossier Afrikaanse varkenspest

afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Frankrijk en China sluiten revolutionaire AVP-deal

Wanneer in Frankrijk een uitbraak van Afrikaanse varkenspest opdoemt, komt de export naar China niet in gevaar. Als eerste Europese lidstaat heeft Frankrijk een deal met China gesloten om ervoor te zorgen dat de export niet wordt geboycot als de dierziekte in het land opdoemt. 
14 December 2021
china varkensvlees

Analyse Varkens

Stijging varkensprijs China: najaarspiek of structureel?

Ondanks dat officiële overheidscijfers nog altijd wijzen op een groot aantal varkens in China, zijn er ook een aantal factoren die wijzen op een kleinere varkensstapel. Zo stegen de prijzen recent fors en wordt ook gewezen op de gedaalde import van soja. We vroegen Jan Cortenbach, chief technical officer bij De Heus in China, naar zijn visie op de huidige gang van zaken.
2 December 2021
slachterij china varkensvlees

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest grossiert weer in Vietnam

De varkensstapel in Vietnam lijkt opnieuw getroffen door een golf besmettingen van de Afrikaanse varkenspest. Hoewel de situatie een tijd wat rustiger leek, verwachten de autoriteiten nu dat het aantal geruimde varkens dit jaar drie keer hoger uitvalt dan afgelopen jaar.
30 November 2021
wildzwijn zwijn afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Varkens

Duits wild zwijn met AVP op 125 kilometer van Hamburg

Opnieuw een forse tegenvaller bij de Duitse strijd tegen de Afrikaanse varkenspest (AVP). In Mecklenburg-Vorpommern is een besmet wild zijn gevonden. Het is het meest westelijke geval van de virusziekte tot nu toe.
25 November 2021
René Veldman

Interview René Veldman

Varkensproductie krimpt, maar er is wél toekomst

De Rabobank publiceerde recent een rapport over de gevolgen van Afrikaanse varkenspest (AVP) voor de Europese varkensmarkt. Hoewel het logisch is dat er veel aandacht is voor de kortetermijneffecten, kan de aanwezigheid van AVP zorgen voor structurele productie verschuivingen én krimp binnen Europa. We spraken met René Veldman, sectormanager Food & Agri, over het rapport waarvan vandaag (25 november) de Nederlandse versie verschijnt, en de implicaties voor onder andere ons eigen land.
25 November 2021
afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

'Verspreiding AVP richting westen moeilijk te stoppen'

Een combinatie van factoren maakt dat de bestrijding van Afrikaanse varkenspest (AVP) op Europees grondgebied moeizaam verloopt. Het zal lastig worden verdere verspreiding richting het westen te stoppen. Dat zegt Zygmunt Pejsak, een van Europa's meest ervaren professoren op gebied van de bestrijding van AVP.
23 November 2021
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Met AVP besmet bedrijf houdt varkens op 4 locaties

Het bedrijf dat gister positief testte op Afrikaanse varkenspest (AVP) betreft een locatie van een familie onderneming met varkens op meerdere locaties. Dat maakte de landbouwminister van Mecklenburg - Vorpommern, Till Backhaus, vanmorgen bekend op een persconferentie waarin hij een toelichting gaf op de uitbraak van de virusziekte op een vleesvarkensbedrijf.
16 November 2021
afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP slaat toe op Duits vleesvarkensbedrijf

Op een groot vleesvarkensbedrijf in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is Afrikaanse varkenspest (AVP) geconstateerd. Daarmee dringt de dierziekte door tot de kern van de varkenssector in Duitsland. Alle dieren zijn intussen geruimd.
16 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden