Liquiditeitsmonitor

grond euro

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Akkerbouwer verdient meer met minder

De lagere opbrengst van oogst 2018 heeft een hoger financieel rendement opgeleverd bij de akkerbouwers. Dit kan ABN Amro concluderen op basis van de rekening-courant van bedrijven. De financiële situatie is normaal te noemen. Door de teelt- en oogstkosten zijn de inkomsten afgenomen.
28 Oktober 2019
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Nieuws Liquiditeitsmonitor

ABN Amro: 'Kostprijs nekt melkveehouder'

ABN Amro vermoedt dat de betalingsachterstanden van de melkveehouders oplopen, omdat de melkprijs de kosten niet dekt. In het derde kwartaal van het jaar is de liquiditeit op de melkveebedrijven met gemiddeld €13.000 verslechterd, wat neerkomt op €130 per koe.
28 Oktober 2019
varkenshouderij

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Zeugenhouder kan balans nog niet rechttrekken

De rekening-courantpositie van Nederlandse varkensbedrijven is over het tweede kwartaal van 2019 met €27.000 gestegen. Dit maakt dat er in juni gemiddeld €14.400 op de rekening stond, zo blijkt uit de Liquiditeitsmonitor van ABN Amro en Wageningen Economic Research (WUR). 
29 Juli 2019
melken melkveebedrijf carousel

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Melkveehouder draait ongeveer quitte

De opbrengsten in de melkveehouderij zijn nagenoeg gelijk aan de kostprijs, zo blijkt uit de Liquiditeitsmonitor die de ABN-AMRO en Wageningen Economic Research (WUR) hebben uitgebracht. Wel is er dringend regen nodig om droogteschade voor te zijn.
26 Juli 2019
financieel euro

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Akkerbouwer heeft meer euro's in kas dan in 2018

Akkerbouwers hebben meer geld op de rekening dan dat ze vorig jaar aan het einde van het tweede kwartaal hadden. Gemiddeld staat er €36.000 op de rekening-courant van akkerbouwbedrijven. Wel daalde het bedrag in kas in het tweede kwartaal snel.
26 Juli 2019
grasland melkveebedrijf

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Liquiditeit melkveehouders stijgt in 2019

In het eerste kwartaal van 2019 is de rekening-courantpositie van melkveebedrijven flink gestegen. Dit is opvallend, omdat de melkprijzen momenteel niet bijzonder hoog zijn. Dat blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN Amro en Wageningen Economic Research.
30 April 2019
varkenshouderij

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Varkenshouder ziet nog altijd rode cijfers

Varkensbedrijven hebben hun rekening-courantpositie in het eerste kwartaal van 2019 met ruim €5.000 zien dalen. Daarbij gaat het met de vleesvarkensbedrijven een stuk beter, dan bij de zeugenbedrijven, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN Amro.
30 April 2019
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Zeugenhouders wederom verder in het rood

Het jaar 2018 was geen makkelijk jaar voor varkenshouders. Zo is de rekening-courant van de gemiddelde zeugenhouder er in de loop van 2018 ruim €65.000 op achteruitgegaan. Dat toont de liquiditeitsmonitor van ABN Amro en Wageningen Economic Research (WUR).
31 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden