Biologische uienmarkt

aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Afzet biologische uien en aardappelen blijft stroef

De biologische markt wordt wederom bestempeld als rustig. De afzet in tafelaardappelen blijft stroef verlopen. De uienprijs zet een stap de verkeerde richting op.
10 Mei 2023
aardappelen pootgoed biologisch aardappelen poten

Analyse biologisch

Biologische markt houdt al rekening met nat voorjaar

De biologische aardappel- en uienmarkt verlopen tamelijk rustig, maar de telers focussen zich nu even op het komende seizoen. De voorjaarsperikelen zijn al van invloed op markt.
3 Mei 2023
uien

Analyse biologisch

Stemming op biologische markten blijft onveranderd

De stemming op de biologische uien- en aardappelmarkt is al een tijdje onveranderd. Bij de aardappelmarkt wil het niet vlotten en blijft de vraag gering. De uienmarkt geniet van het hoge prijsniveau en telers blijven positief gestemd en hopen op een extraatje aan het einde van het bewaarseizoen.
26 April 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Telers nemen afscheid van biologische aardappelen

Het is rustig op de biologische aardappel- en uienmarkt. Aardappeltelers beginnen steeds meer aardappelen af te zetten waarbij een gedeelte in het gangbare circuit terechtkomt. Er is simpelweg te veel aanbod om alles als biologisch weg te zetten. Het marktaandeel biologisch is dan ook gelijk gebleven, blijkt uit cijfers van ketenorganisatie Bionext.
19 April 2023
aardappelen supermarkt Albert Heijn

Analyse biologisch

Prijs houdt stand op rustige biologische markt

De markt voor biologische uien en aardappelen verlopen rustig op het moment. De prijzen blijven stabiel, maar er worden weinig zakengedaan. Bij de aardappelen zetten telers in op een vier als eerste cijfer met de verkoopprijs.
12 April 2023
uien

Analyse biologisch

Weinig verandering op de biologische markten

Er is weinig vuurwerk te zien op de biologische markten. De uien lijken de gangbare markt slechts beperkt te volgen. Bij de aardappelen is de afzet nog altijd onveranderd.
5 April 2023
biologisch

Analyse biologisch

Handel in biologische peen zo goed als over

De biologische markten kunnen als rustig worden beschouwd vergeleken de eerdere weken. Dat heeft vooral te maken omdat voor biologische peen geen notering meer te maken is. De stemming blijft positief.
29 Maart 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Stemming blijft positief op biologische markten

De prijsrally mag dan wat bekoeld zijn op de biologische markten maar de stemming blijft positief. Wederom stijgen de prijzen licht en ook op de biologische aardappelmarkt lijkt er wat te veranderen.
22 Maart 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden