Dossier Sanering Varkenshouderij

maandanalyse varkens - agri

Nieuws Landbouwtelling CBS

Sanering varkenshouderij wordt zichtbaar in telling

Het aantal varkens in Nederland is het afgelopen jaar, zoals verwacht, flink kleiner geworden. Op 1 april 2021 werden er in totaal krap 11,43 miljoen varkens gehouden op Nederlandse bedrijven. Dat zijn er ruim 500.000 minder dan in april 2020, een daling van ruim 4%.
29 September 2021
euro valuta biljetten

Nieuws Stikstof

Nieuwe saneringsregeling veehouderij in 2022 open

Demissionair minister van landbouw Carola Schouten heeft vandaag middels een brief de Tweede kamer geïnformeerd over de voorbereiding van twee regelingen uit het pakket maatregelen van de structurele aanpak stikstof: de Landelijke beëindigings regeling veehouderijen (Lbv) en de Maatregel gerichte opkoop (MGO). De regelingen werden begin 2020 aangekondigd. De minister heeft nu meer inzicht gegeven in de invulling ervan.
31 Augustus 2021
Minister Ministerie Schouten landbouwminister Carola Schouten

Politiek Stikstof

Varkensgeld overgeheveld naar opkoop piekbelasters

Landbouwminister Carola Schouten gaat €130 miljoen die bedoeld was voor het saneren van varkensbedrijven overhevelen naar het uitkopen van piekbelasters rond Natura2000-gebieden. Ook wordt €40 miljoen uit de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) aangewend voor andere stikstofreducerende maatregelen.
30 Juni 2021
Duitsland

Nieuws Varkens

Ook in Duitsland ideeën voor opkoop varkens

De afdeling van de Duitse politieke partij Die Grünen in de deelstaat Niedersachsen pleit voor een opkoopregeling voor varkenshouderijen binnen de provincie. Het zou moeten gaan om een financieel ondersteuningspakket waarmee bedrijven worden geholpen om te schakelen naar nieuwe verdienmodellen.
31 Maart 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Worden biggen al schaarser door stoppersregeling?

De saneringsregeling varkenshouderij was vorig jaar een hot topic in de sector. Verhoudingsgewijs stoppen er meer zeugenhouders dan vleesvarkenshouders. Dit heeft effect op de zeugeninseminaties en het biggenaanbod, kan de biggenprijs profiteren van de stoppersregeling?
9 Februari 2021
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Saneringsregeling varkens grotendeels onbenut

Bijna de helft van de 400 varkenshouders die in aanmerking komen voor de saneringsregeling varkenshouderij, ziet af van deelname. Dat blijkt uit cijfers van ABAB accountants en adviseurs.
14 December 2020
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Effect saneringsregeling

Na krachtvoer dreigt ook flop in varkenshouderij

Weer een domper voor landbouwminister Carola Schouten. Zoals het nu lijkt stopt 'slechts' de helft van de 400 varkenshouders met een beschikking voor de Saneringsregeling varkenshouderij (Srv). Daarbij blijkt ook de berekening achter deze regeling niet te kloppen.
14 September 2020
neus varkens - agri

Nieuws Stikstofcrisis

Extra stikstof varkens vervangt voermaatregel

Een groter deel van de stikstofruimte van de warme sanering van de varkenshouderij wordt gebruikt om op korte termijn de woningbouw en enkele wegenbouwprojecten los te trekken. De ministeriële voermaatregel is vanwege de droogte definitief van tafel, zo meldt landbouwminister Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.
19 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden