Contracten 2019

emsland

Inside Aardappelen

Aardappelprijs Emsland Group integraal hoger

Net zoals bij de contracten voor fritesaardappelen wordt ook meer betaald voor zetmeel- en vlokkenaardappelen. Dat laat de Duitse verwerker Emsland Group weten. Daarbij profiteren de telers van een speciale tegemoetkoming, die het bedrijf na de droge zomer heeft geïntroduceerd.
8 Maart 2019
aardappelen primeuraardappelen Tholen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Contracteren: strenge voorwaarden snel getekend

In België voltrekt zich momenteel een bijzonder scenario. De onvrede onder de telers over de nieuwe aardappelcontracten voor seizoen 2019/2020 neemt toe. De voorwaarden zijn naar verluidt aangepast, in het voordeel van de fabrikant.
5 Maart 2019
tekenen handtekening Boerenbusiness

Analyse Aardappelen

Alle contractprijzen voor 2019/2020 op een rij

Over de gehele linie verhoogt de Nederlandse aardappelverwerkende industrie gedurende het seizoen zijn contractprijzen; vooral einde seizoen levert een grote plus op. Is dit voldoende om aan de verwachtingen van de telers te voldoen?
12 Februari 2019
aardappelen

Inside Aardappelen

Wijzigingen in contract McCain voor rendement

Aardappelverwerker McCain wil de interne en externe kostenstijgingen in de hand houden. Gelijke pootgoedkosten en een prijsverhoging in de vastprijscontracten moet hiervoor zorgen. Er wordt vroeger geoogst en langer bewaard.
9 Februari 2019
aardappelen kisten Lambweston

Inside Aardappelen

Areaal en prijs stijgen bij contract LWM

Lamb Weston/Meijer verhoogt, net zoals andere Nederlandse aardappelverwerkers, zijn contractprijzen. Wie lang bewaart, kan op de grootste plus rekenen.
7 Februari 2019
aardappelen pootgoed

Nieuws Aardappelen

NEPG: aardappelareaal beperkt door pootgoed

De Europese telersvereniging NEPG verwacht niet dat het aardappelareaal in de 5 grootste aardappellanden komend jaar veel toeneemt. De beperking in de pootgoedvoorziening zorgt daarvoor. Dit heeft ook een stijgende prijs tot gevolg en dat doet een contractprijsstijging teniet.
6 Februari 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel droogte beregening

Inside Aardappelen

Nieuw Aviko-contract anticipeert op teeltkosten

Naast prijsverhogingen in het bestaande vasteprijscontract, introduceert Aviko Potato in teeltseizoen 2019/2020 een pilot met een geheel nieuwe contractvorm. Deze vorm anticipeert op fluctuaties in de kostprijs, waarmee de cyclus van contractprijsverhogingen en -verlagingen jaar op jaar wordt doorbroken.
4 Februari 2019
aardappelen aardappeloogst Fontane

Inside Aardappelen

Prijsverhoging Agristo levert netto rendement

Aardappelverwerker Agristo gaat mee in de prijsverhoging bij de aardappelcontracten voor seizoen 2019/2020. Tegelijkertijd weet de verwerker zijn pootgoedprijzen in toom te houden, waardoor de verhoging netto voordeel oplevert.
24 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden