Stichting Agrifacts

melkveebedrijf koeien sloot waterkwaliteit weidegang stikstof

Nieuws Stikstof

Staf: 'Onderbouwing van stikstofdoelen ontbreekt'

In een van de 4 rapporten die vrijdag zijn gepubliceerd en die het nieuwe kabinet handvaten moet bieden voor het stikstofbeleid, wordt uitgegaan van reductie van de stikstofemissie van 50 tot 70%. De onderbouwing daarvan ontbreekt, stelt Stichting Agrifacts (Staf).
23 Maart 2021
varkens - agri

Nieuws Zoönosen

Sectororganisaties dienen klacht in bij universiteit

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en de organisaties van pluimveehouders LTO/NOP en NVP hebben een klacht ingediend bij de Commissie Wetenschappelijke Integriteit van de Universiteit Twente. Volgens de organisaties beschuldigt de universiteit de Nederlandse varkens- en pluimveehouderij ten onrechte.
3 Maart 2021
Boerenbusiness twente

Nieuws Zoönosen

Staf kapittelt universiteit om statement veehouderij

Stichting Agrifacts (Staf) eist dat de Universiteit Twente een persbericht, waarin een verband wordt gelegd tussen intensieve veehouderij en zoönosen, aanpast. Anders overweegt Staf een klacht in te dienen bij de VSNU, de handhaver van de integriteitscode voor universiteiten.
18 Februari 2021
aardappelperceel ruggen

Inside Akkerbouw

Afspoelingsmaatregelen onwerkbaar, hoe verder?

Het ministerie van landbouw legt de akkerbouw maatregelen op om de afspoeling van meststoffen te voorkomen. Akkerbouwers kunnen daarvoor uit 3 maatregelen kiezen. De effectiviteit is echter niet bewezen en over de praktische uitvoering en gevolgen van de maatregelen voor de ruggenteelten lijkt niet na gedacht. Moet deze wetgeving niet van tafel?
28 Januari 2021
natuur Gelderland

Opinie Geesje Rotgers

Boeren plots 'piekbelaster' door bijgetekende natuur

Met de wijze waarop de provincie Gelderland natuur intekent op haar gebiedskaarten, is wat mis. De grootste misser is dat niemand die kaarten kan inzien. Waarom zijn die natuurkaarten niet gewoon beschikbaar in een gangbaar format, zodat iedereen met een huis-, tuin- en keukencomputer die kan controleren?
19 Januari 2021
koeien natuur

Nieuws Stikstofwet

STAF: Provincie creëert zelf piekbelasters in stikstof

De Provincie Gelderland creëert zelf piekbelasters door nieuwe natuur tegen veebedrijven aan te plussen. Daarbij heeft de provincie gekozen voor stikstofgevoelige natuur, waardoor deze natuur meetelt voor het stikstofbeleid. Het gevolg is dat deze veebedrijven nu als forse piekbelasters te boek komen te staan. Dit meldt Stichting AgriFacts (STAF) na onderzoek.
19 Januari 2021
akkerbouw grond

Politiek Stikstofcrisis

Landbouwgrond is geen stikstofgevoelige natuur

Reguliere landbouwgrond kan niet als stikstofgevoelige natuur aangewezen worden. Als dat toch is gebeurd, dan moet dat worden teruggedraaid, zegt minister Schouten.
11 December 2020
verbod dicht Boerenbusiness

Opinie Jaap Majoor

Nederland compleet op slot. Wie legt mij uit waarom?

Natuur- en milieuorganisaties en de linkse politiek zijn er van overtuigd dat de veestapel moet halveren. Op de diverse stukjes die ik over de landbouw heb geschreven en gericht waren aan de politiek en de natuur- en milieuorganisaties, heb ik ook antwoord gekregen. Steevast was deze hetzelfde.
24 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

Wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden