Stichting Agrifacts

voorjaar melkveebedrijf koeien weidegang grazen koeiendans

Nieuws Stikstof

AgriFacts en provincies in de clinch over natuurcijfers

Stichting AgriFacts en de Nederlandse provincies, verenigd in het IPO, liggen met elkaar in de clinch over de cijfers van de stikstofgevoelige natuur. Het IPO bestrijdt de suggestie van AgriFacts dat klakkeloos stikstofgevoelige natuur toegevoegd wordt op de natuurkaart van Aerius. Zij zegt dat dit afneemt. AgriFacts op haar beurt verwerpt deze beweringen.
11 November 2020
koeien natuur

Opinie Jaap Haanstra

Geniepig stikstofgevoelige natuur bijgeplust in Aerius

Stichting Agri Facts (STAF) is erachter gekomen dat er in het geniep heel veel stikstofgevoelige hexagonen zijn bijgetekend in Aerius. Natuurorganisaties zelf actualiseren de natuurkaart in Aerius, de provincie houdt zich daar niet mee bezig.
10 November 2020
Geesje Rotgers

Interview Geesje Rotgers

'LNV moet meer rekenmodellen gebruiken'

Door de berekeningen van verschillende weermodellen te stapelen en te middelen, ontstaat de meest waarschijnlijke lijn van de weersverwachting. Zo moet het ook met de berekening van de stikstofuitstoot en depositie. Dat zegt Geesje Rotgers van Stichting AgriFacts (STAF).
15 Oktober 2020
Carola Schouten boerenprotest

Nieuws Stikstofcrisis

Minister bestookt met Kamervragen kort geding

Zowel het Forum voor Democratie als de VVD en het CDA hebben Kamervragen gesteld over het kort geding dat gisteren in Den Haag diende omdat deugdelijke onderbouwing van de ministeriële voermaatregel ontbreekt, volgens de stichtingen STAF en Stikstofclaim.
31 Juli 2020
voer koeien koeienstal

Nieuws Stikstofcrisis

LNV en STAF weer in gesprek over voerspoor?

De rechter heeft vanochtend tijdens het kort geding dat de stichtingen STAF en Stikstofclaim tegen het ministerie van LNV hebben aangespannen, geen uitspraak gedaan. Beide partijen is aangeraden weer met elkaar in gesprek te gaan over de volledige onderbouwing van de ministeriële voermaatregel.
30 Juli 2020
Boerenbusiness

Nieuws Stikstofcrisis

Kort geding voermaatregel vindt volgende week plaats

Het liet even op zich wachten, maar volgende week donderdag 30 juli wordt het kort geding dat stichting Stikstofclaim en STAF aanspanden tegen de voermaatregel behandeld. STAF meldt op Twitter dat het kort geding om 10 uur 's ochtends in behandeling wordt genomen bij de Rechtbank Den Haag.
24 Juli 2020
Minister Ministerie Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Stikstofcrisis

Carola Schouten verandert voerspoor voorlopig niet

De komende dagen zet LNV minister Carola Schouten geen nieuwe stappen meer in het stikstofdossier. Wel krijgen de stichtingen Agrifacts en Stikstofclaim de cijfers aangeleverd, die ze hebben opgeëist.
21 Juli 2020
veevoer voer melkveebedrijf

Nieuws Stikstofcrisis

Kort geding over fundering voermaatregel

Volledige inzage in de onderbouwing van de voermaatregel van het ministerie van Landbouw ontbreekt. Daarom starten de stichtingen Stikstofclaim en Agrifacts (STAF) een kort geding, als het ministerie van LNV blijft weigeren deze onderbouwing openbaar te maken.
16 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden