Mestmarkt 2019

mest

Inside Mest

Saaie boel op Nederlandse mestmarkt

Op de Nederlandse mestmarkt is het een redelijk saaie boel. Het aantal mestbewegingen is vanaf de winterstop behoorlijk teruggelopen en de rust die daardoor op de markt heerst, zet begin november gewoon voort.
10 November 2019
akkerbouw mest bemesting uitrijden

Inside Mest

Uitrijdseizoen voor mest nadert einde

Er kan nog tot en met 15 september mest worden uitgereden. Dit jaar is sprake van ongekend mooie omstandigheden. Zo zorgde de vroege graanoogst voor veel uitrijdmogelijkheden, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. 
8 September 2019
mest bemesting uitrijden Bovengronds

Inside Mest

Heeft oogstjaar 2019 al het wenselijke in zich?

Als de mestmarkt iets mag wensen, dan is het wel een vroege graanoogst met een ruime hoeveelheid aan strovrije percelen en voldoende mestruimte. Heeft oogstjaar 2019 al het wenselijke in zich?
25 Augustus 2019
mest bemesting uitrijden

Inside Mest

Weinig activiteit op mestmarkt

Op de mestmarkt zijn weinig bijzonderheden die de aandacht opeisen, waardoor de ophaalbijdragen stabiliseren. Dit wordt, na de voorjaarsaanwending en het maaien van de eerste snede, echter gezien als een normaal patroon.
9 Juni 2019
transport mest mesttransport

Nieuws Mest

Mestfraude in België aan het licht gebracht

In België wordt gesjoemeld met de mestverwerking, dat blijkt uit een artikel in de Belgische krant De Standaard. Anonieme bronnen bevestigen dat de mest op papier wordt verwerkt, maar in werkelijkheid wordt uitgereden op het land.
21 Mei 2019
mest bemesting uitrijden sleepslangen

Inside Mest

Krijgt veehouder meer invloed op ophaalbijdrage?

Het is een goed voorjaar geweest voor het uitrijden van mest. De vlotte start onder de mooie omstandigheden in de tweede helft van februari, de afstraffing over maart door regen en het goede weer in april hebben eraan bijgedragen dat er in korte tijd veel mest kon worden uitgereden.
12 Mei 2019
mest bemesting sleepvoet

Inside Mest

Balans op mestmarkt kan worden opgemaakt

Een paar maanden na de start van het uitrijdseizoen kan de balans op de mestmarkt worden opgemaakt. Hoewel het weer niet altijd meezat, is er over de afgelopen maanden veel mest uitgereden. De ophaalbijdragen hebben aanzienlijk ingeleverd, maar kijken inmiddels wel weer naar boven.
9 Mei 2019
gras grasland mest bemesting

Nieuws Stichting Agri Facts

'Mestkevers gaan niet dood door mest van krachtvoer'

De bewering dat mest vol met bestrijdingsmiddelen zit, klopt volgens Stichting Agri Facts (STAF) niet. STAF heeft het rapport van de onderzoekers Jelmer Buijs (Buijs Agro-Services) en Margriet Mantingh (WECF) ingezien en plaatst daar een aantal kritische kanttekeningen bij. 
8 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden