Droogte 2019

aardappelen aardappelperceel droogte beregening

Nieuws Hitte

'Voor akkerbouw is deze hitte een mokerslag'

Hitterecords worden in Nederland verbroken. Wie heeft daar nu meer mee te maken dan de akkerbouwer? Een korte reportage over de hitte situatie voor akkerbouwers.
24 Juli 2019
droogte mais beregening

Inside Voer

Alleen in de Achterhoek en Twente is snijmaïs schaars

Verdrogende mais is dit jaar tot nu toe in een kleiner gebied een probleem dan vorig jaar, toen het eind juli ook zo heet was. Alleen in de Achterhoek en Twente is goede snijmais tot nu toe echt schaars. Wat doet dit met de prijs?
24 Juli 2019
tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Nieuws Gewasgroei

Hitte-impact op granen blijft beperkt

Volgens cijfers van de Europese Commissie blijft de hitte-impact op graangewassen in de Europese Unie beperkt. Dat valt te lezen in het MARS-rapport van juli. Voor gewassen als (korrel)maïs, suikerbieten en aardappelen ligt dat anders. In deze cruciale fase vereisen zij voldoende vocht.
22 Juli 2019
droogte

Nieuws Droogte

Frankrijk vraagt 1 miljard voor droogtesteun

De Franse landbouwminister Didier Guillaume heeft de Europese Commissie maandag 22 juli gevraagd om het vervroegd uitkeren van de subsidiegelden uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Het gaat om €1 miljard extra voor Franse boeren, die hun liquiditeitspositie moet verbeteren in het tweede extreem droge jaar op rij.
22 Juli 2019
droogte grasland

Nieuws Droogte 2019

Droogte-alarm voor geheel Vlaanderen ingesteld

Akkerbouwers en veehouders in Vlaanderen hebben te maken met code oranje vanwege de droogte. Deze alarmfase is ingesteld door de zogeheten Vlaamse Droogtecommissie. Gevolg is dat de agrarische ondernemers in grote delen van Vlaanderen niet meer mogen beregenen.
19 Juli 2019
akkerbouw aardappelperceel beregening

Nieuws Beregeningsverbod

Beregenen in Twente en Achterhoek verboden

Het is zeer droog in de Achterhoek en Twente. Daarom verbieden de waterschappen Rijn en IJssel en Vechtstromen het onttrekken van water uit oppervlaktewater, en in sommige gevallen mag er ook geen water meer opgepompt worden.
18 Juli 2019
Gewastour

Gewastour Neerslag

Percelen ontvangen neerslag met open armen

Op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 juni viel er in vrijwel heel Nederland neerslag. Voor alle percelen is regen zeer welkom. Op percelen waar niet beregend kan worden was het begin van de week de situatie kritisch, daar lijkt nu wat lucht te komen.
12 Juli 2019
aardappelen aardappelperceel haspel beregening

Nieuws Droogte

Beregeningsverbod en hitte plagen zuiderburen

Ondanks dat het in Nederland regent is de situatie elders in Europa heel anders. Zo is het aanhoudend warm in Frankrijk. In Zuid-West Vlaanderen is inmiddels een beregeningsverbod afgekondigd. 
11 Juli 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox