Europese varkensmarkt 2019

varkensvlees vlees

Inside Varkens

Export varkensvlees levert vette worst op

Europa scoort fors hoger in de wereldwijde exportcijfers van varkensvlees over 2019. Er heeft veel verandering plaatsgevonden ten opzichte van 2018. Dit is rechtstreeks te linken aan de problemen waar China nog altijd mee te kampen heeft.
24 Februari 2020
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Nederlandse en Deense varkensprijs niet omhoog

Terwijl de meeste varkensprijzen in de Europese Unie opnieuw stappen naar boven zetten, blijft de Nederlandse varkensprijs deze week stabiel. In Denemarken is zelfs sprake van een fikse daling, zo blijkt uit de nieuwste prijsvergelijking van de Duitse belangenbehartiger ISN.
11 December 2019
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Spaanse varkensprijs weer bovenaan prijsvergelijking

De varkensprijzen in de Europese Unie hebben over afgelopen week opnieuw forse stappen naar boven gezet, zo blijkt uit de prijsvergelijking van de Duitse belangenbehartiger ISN. Spanje noteert ondertussen weer de hoogste prijs, terwijl Nederland blijft steken op plek 4.
4 December 2019
grafiek beurs

Inside Varkens

Varkensprijzen in Europa stijgen hard door

De Europese varkensprijzen laten deze week wederom enorme plussen zien, zo laat de nieuwe prijsvergelijking van de Duitse belangenbehartiger ISN zien. De Nederlandse varkensprijs zet deze week de grootste stijging neer.
27 November 2019
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Deense varkensprijs zet opwaartse trend door

De varkensprijs van Denemarken zet de opwaartse trend deze week verder door, zo toont de nieuwe prijsvergelijking van de Duitse belangenbehartiger ISN aan. Zowel in Nederland als in Duitsland beweegt de prijs inmiddels weer zijwaarts.
13 November 2019
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Spaanse varkensprijs zakt verder weg

De varkensprijs in Spanje is deze week opnieuw gedaald, wat betekent dat deze nipt onder de Franse varkensprijs gezakt is. Daarentegen stijgt de Deense varkensprijs in rap tempo door, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Duitse belangenbehartiger ISN.
16 Oktober 2019
export haven Scheepvaart

Inside Varkens

Varkensvleesexporteurs profiteren van vraag China

De Europese exporteurs van varkensvlees profiteren volop van de vraag uit China, zo blijkt uit de nieuwste exportcijfers. In de eerste 7 maanden van het jaar is de export richting dat land namelijk met 43,1% gestegen. Ook de varkensvleesexport naar Vietnam is fors toegenomen.
10 Oktober 2019
slachterij varkenshouderij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Iets flauwere stemming op varkensmarkt

Er worden al langere tijd veel varkens geslacht om zodoende de brandende Chinese vleesvraag in te lossen. Tegelijkertijd is het aanbod ruim voldoende en dat staat een hogere varkensprijs in de weg.
20 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden