Corteva

Corteva

Aangeboden door Corteva

Bescherming Phytophthora met minder spuitrondes

Verduurzaming in de akkerbouw is bijvoorbeeld onderzoeken hoe we met inzet van minder middelen Phytophthora kunnen voorkomen. Zo heeft Corteva afgelopen jaar door PPO Lelystad laten onderzoeken welke bijdrage Zorvec hier aan kan leveren.
21 Mei 2021
uien

Nieuws CRISPR-Cas

Bejo neemt voorschot op toelating gene editing in EU

Groentezaadveredelaar Bejo gaat de mogelijkheden van nieuwe gene editing veredelingstechnieken verkennen. Daarvoor heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met Corteva Agriscience en het Broad Institute van MIT en Harvard.
19 Mei 2021
Corteva

Aangeboden door Corteva

Nieuw in onkruid-bestrijding zomergraan

De zomergranen ontwikkelen zich goed, evenals de onkruiden. Deze kunnen het beste bestreden worden rond het einde van de uitstoeling van het graan. Meestal is dat in de eerste 2 weken van mei. Met het nieuwe middel Pixxaro zijn er nieuwe mogelijkheden voor de onkruidbestrijding in de zomergranen.
5 Mei 2021
Corteva

Aangeboden door Corteva

'Alles doen voor gezond en virusvrij pootgoed'

Pieter, Koen en hun vader Ko de Putter in Zaamslag zijn in de afgelopen jaren gegroeid in de hectares pootaardappelen. De Zeeuws-Vlamingen kiezen in die teelt voor zekerheid.
12 Maart 2021
Corteva

Aangeboden door Corteva

Speel op safe bij bestrijding onkruiden in wintergraan

Als het land weer wat opgedroogd is en het wintergraan goed aan de groei is, groeit ook het onkruid. Hét moment om met de bestrijding van onkruiden te starten.
10 Maart 2021
Corteva

Aangeboden door Corteva

Phytophthora-stammen steeds agressiever

De aardappelziekte Phytophthora infestans verandert. Er zijn nieuwe stammen gekomen die agressiever zijn dan we voorheen gewend waren. De nieuwe stammen waar we vooral mee te maken hebben zijn EU-36 en EU-37
19 Mei 2020
Corteva

Aangeboden door Corteva

Wat te doen tegen aaltjes in aardappelen?

Bij de bouwplankeuzes voor het nieuwe jaar zit ook de afweging of een nematicide als Vydate 10G nodig is. Allereerst is het belangrijk dat u weet met welke aaltjessoort of soorten u te maken heeft en hoe hoog de besmetting is. Hiervoor is een bodemonderzoek nodig. Pas als u weet wie 'de tegenstander' is, kunt u een plan van aanpak maken. 
12 Februari 2020
Corteva

Aangeboden door Corteva

Forse meeropbrengst door behandeling tegen aaltjes

Dat het middel 'Vydate 10G' het meest effectieve middel is bij het bestrijden van aaltjes bleek ook afgelopen jaar weer uit onderzoek van onderzoeksinstituut HLB.
27 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden