Kaasprijzen

kaas

Analyse Kaas

Kaasprijs blijft verrassend snel oplopen

De opleving op de kaasmarkt – die vorig jaar najaar begon – is nog niet ten einde. Telkens weten de prijzen door te stoten naar hogere niveaus. Daarmee worden de verwachting in de markt ruimschoots overtroffen. De grote vraag is: Blijft de opwaartse lijn doorzetten?
23 Februari 2022
kaas kaasproductie

Analyse Kaas

Vaste kaasmarkt neemt even gas terug

Er is in januari een einde gekomen aan de prijsrally op de Europese kaasmarkt. Tegelijkertijd voelt de markt nog behoorlijk vast aan, maar is er wel veel onzekerheid over de marktsituatie in het tweede kwartaal.
26 Januari 2022
kaas

Nieuws Melk

VS claimt overwinning in kaasruzie met EU

Gruyère is een generieke kaassoort waarvan elke kaasproducent de naam mag gebruiken en niet enkel Zwitserse en Franse kaasmakers die voldoen aan een door de EU vastgelegde erkenningsregeling. Dit heeft een rechter in de Amerikaanse staat Virginia uitgesproken in een hoger beroep van een zaak uit 2020.
10 Januari 2022
biologische melk Aeres Rouveen Kaasspecialiteiten

Nieuws Melk

Rouveen Kaasspecialiteiten trekt op met Aeres Farms

Rouveen Kaasspecialiteiten en Aeres Farms gaan een samenwerking aan voor de ontwikkeling van duurzaamheidsprojecten, onderzoek en kennisuitwisseling, internationale studieprojecten en stagemogelijkheden. Rouveen neemt ook de biologische melk af van Aeres.
13 December 2021
kaas Cheddar

Nieuws Zuivelmarkt

EEX lanceert nieuwe Europese kaasindices

De European Energy Exchange (EEX) heeft nieuwe indices voor diverse soorten kazen gelanceerd. De bedoeling is om hiermee de kaasmarkt meer transparant te maken.
17 November 2021
De Fryske

Inside melk

Vogelvriendelijke kaas zoekt topsegment in schap

In samenwerking met De Fryske lanceert supermarkt Plus een vogelvriendelijke kaas, Klaverland Boerenbuiten. Voor sommige melkveehouders kan het overkomen als weer een verdere versnippering van het aanbod. Voor Catharinus Wierda van De Fryske en voor Plus, is het een welkome aanvulling in het Nederlandse topsegment van kazen.
4 November 2021
Italie melktransport

Inside Melk

Gaan Italianen Nederland in melkproductie voorbij?

Italiaanse melkveehouders geven recent volop gas en voeren het melkvolume snel op. Hoewel Italië als zuivelland wellicht niet direct tot de verbeelding spreekt nadert het land de omvang van de Nederlandse melkplas in rappe schreden.
26 Oktober 2021
slagroom

Inside Melk

Prijzen op zuivelmarkt naar spannend niveau

Na een kleine vertraging in de klim, zetten de vloeibare zuivelprijzen de mars omhoog deze week weer vol gas voort. Met name de prijs voor rauwe spotmelk pluste behoorlijk bij. Ook de andere zuivelprijzen gingen stug verder omhoog.
21 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden