Kaasprijzen

supermarkt Coronavirus hamsteren

Nieuws Transport

Lege kaasschappen door hack bij transportbedrijf

Een hack bij transportbedrijf Bakker Logistiek uit Zeewolde leidde bij verscheidene winkels tot lege schappen. De hack is inmiddels opgelost.
12 April 2021
kaas Cheddar

Nieuws Kaas

Kaas was vorig jaar zeer populair onder de Britten

Door de coronacrisis moest afgelopen jaar meer thuis gekookt worden. In Groot-Brittannië heeft het geleid tot een bijzonder grote toename in de kaasverkoop. De nieuwste gegevens van marktbureau Kantar tonen dat de verkoop van verschillende kazen in volume met 15% is gestegen en de waarde nam met bijna 17% toe. Het jaar 2020 is daarmee een recordjaar.
19 Maart 2021
zuivel kaas

Nieuws Melk

Westland Kaas zet vol in op vegetarische markt

Westland Kaas heeft een nieuwe stap gezet op de vegetarische markt. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat vanaf maandag 1 maart alle kazen onder het merk Maaslander vegetarisch zijn. Ook gaat het over op recyclebare plaks-verpakkingen.
1 Maart 2021
kaas Cheddar

Nieuws Melk

Hoeveel kilo kaas gaat erdoorheen bij SuperBowl?

Afgelopen weekend werd de SuperBowl uitgezonden, een van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigd Staten en een sportevenement dat jaarlijks door miljoenen Amerikanen wordt gevolgd. En, dé snack tijdens de SuperBowl is kaas. Het maakt daarbij niet uit of het op een pizza zit of uit het vuistje wordt gegeten. Hoeveel kilo ging er dit jaar doorheen?
9 Februari 2021
zuivel kaas

Nieuws Plantaardige zuivel

Korteweg zet in op kaas zonder melk met Westland

Those Vegan Cowboys en kaasbedrijf Westland hebben aangekondigd tegen de zomer van 2021 een plantaardige smeerkaas op de markt te brengen. De smeerkaas wordt onder een nieuw merk verkocht waarvan de naam begin volgend jaar bekend gemaakt wordt, aldus de initiatiefnemers.
3 December 2020
Duinzuivel

Nieuws Coöperatie Duinzuivel

Nieuwe coöperatie komt met lokale 'Duingoed' kaas

Op initiatief van een groep melkveehouders uit het gebied rondom de Loonse en Drunense Duinen is gisteren (18 november) de coöperatie Duinzuivel opgericht. Met de aangesloten melkveehouders wordt er Brabantse Duingoed-kaas gemaakt. Ambachtelijke kaas die lokaal afgezet wordt, zonder groot marketing offensief.
20 November 2020
noteringen beurs Coronavirus

Inside Melk

Zuivelmarkt bijna in een intelligente lockdown

Op de Nederlandse zuivelmarkt is het onzekerheid troef als gevolg van de tweede coronagolf, door sommigen al omgedoopt tot coronatsunami, in ons land. Dit heeft de handel deze periode in een soort intelligente lockdown gemanoeuvreerd.  Kopers plaatsen enkel de hoogstnoodzakelijke orders en verkopers dringen niet aan. Wat doen de DCA-zuivelnoteringen?
22 Oktober 2020
kaas Cheddar

Nieuws Investeren

Boermarke: Grote vraag naar plantaardige kaas

Boermarke uit Enschede gaat een nieuwe productielijn bouwen voor plantaardige kazen. Het bedrijf zegt hiermee te willen anticiperen op de grote vraag naar plantaardige alternatieven voor kaas. 
19 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden