Bedrijfsnieuws Aviko Potato

aardappelen

Inside Aardappelen

Eerste proefrooiing duidt op gemiddelde oogst

Traditioneel vangt het proefrooiseizoen aan in week 30 voor de hoofdoogst. Ook dit jaar publiceert Aviko Potato zijn proefrooigegevens via haar website. Laat het extreem droge voorjaar zijn sporen na?
28 Juli 2020
aardappelen Innovator inschuren

Inside Aardappelen

Aviko betaalt 1 generieke voorlopige poolprijs uit

Deelnemers van de aardappelpool bij aardappelverwerker Aviko Potato hebben 1 voorlopige poolprijs gepresenteerd gekregen voor alle rassen. Omdat de pool gebruik maakt van de compensatieregeling fritesaardappelen, laat het definitieve resultaat op zich wachten.
17 Juli 2020
frites aardappelverwerking

Nieuws Coronacrisis

Kleine lichtpuntjes voor fritesproducent Aviko

Er zijn kleine lichtpuntjes voor noodsteun voor Aviko, onder meer na aanleiding van het gisteren (dinsdag) gevoerde Tweede Kamerdebat. Donderdag wordt duidelijk of de fritesproducent mogelijk toch gebruik kan maken van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). 
15 April 2020
Chris Deen

Interview Chris Deen

'Fritesomzet Aviko is met 70% gedaald'

Chris Deen, de kersverse CEO van Aviko, valt zoals hij het zelf zegt 'met de neus in de boter.' Sinds dit jaar leidt hij de Royal Cosun-dochter. Het bedrijf bevindt zich in een benarde positie, nu de vraag naar frites en andere aardappelproducten bijna is weggevallen. Om de schade te beperken, vraagt het nu om een oplossing van de overheid.
11 April 2020
Coronavirus

Nieuws Coronacrisis

Aviko vreest banenverlies en luidt noodklok

Fritesproducent Aviko heeft Wouter Koolmees, de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vandaag (vrijdag 10 april) een brandbrief gestuurd. Hierin vraagt het voedingsconcern om een tijdelijke loonkostensubsidie. Daar heeft het bedrijf tot nu toe geen recht op heeft. Dat melden diverse media.
10 April 2020
aardappelen aardappelverwerking

Inside Aardappel

Deel aardappelen Aviko wordt nu huisdiervoer

Voedingsconcern Cosun heeft een alternatieve bestemming gevonden voor een deel van de overschotaardappelen bij zijn dochterbedrijf Aviko. Deze aardappelen worden verwerkt tot huisdiervoer.
4 April 2020
frites aardappelverwerking frituren

Nieuws Jaarcijfers Cosun

Aviko behaalt hoogste resultaat ooit in 2019

Aviko heeft over het jaar 2019 haar hoogste resultaat ooit behaald. De producten van diepgevroren aardappelproducten heeft de problemen van de aardappelteelt in 2018 goed weten te vertalen naar de markt, zo zei Albert Markusse, topman van Cosun, donderdag bij de toelichting op de jaarcijfers.
13 Februari 2020
Raad van State

Nieuws verzetsprocedure

Vrieshuis Aviko in Steenderen blijft staan

Het vrieshuis van Aviko mag gewoon in Steenderen blijven staan. De vereniging Uit-Zicht had een verzetsprocedure aangespannen tegen de eerdere uitspraken van de Raad van State over het 35 meter hoge vrieshuis van Aviko. Hierover heeft de Raad van State op 24 januari uitspraak gedaan.
29 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden