Bedrijfsnieuws Aviko Potato

aardappelen kisten aardappelbewaring pootaardappel

Inside Aardappelen

Contractprijs Aviko door €20 voor lang bewaren

Het gemis van de kiemremmer chloorprofam en het loofdodingsmiddel diquat zijn de hete hangijzers in de totstandkoming van het aardappelcontract voor 2020-2021. Aviko Potato brengt meerdere prijs ondersteunende maatregelen in stelling om deze kostprijsstijging te lijf te gaan.
24 Januari 2020
frites aardappelverwerking

Nieuws aardappelen

Aviko gaat weer frites produceren in China

Aardappelverwerker Aviko neemt de Chinese fritesfabriek Hongyuan Louis over. Hier wordt jaarlijks 50.000 ton diepgevroren frites geproduceerd. De overname volgt op een eerder gestrande samenwerking met een fritesproducent in China.
15 Januari 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Inside Aardappelen

Aviko af land pool acteert boven beursprijs

Een 12% groter aardappelvolume, als gevolg van een gestegen areaal, heeft de af land aardappelpool van Aviko Potato er niet van weerhouden om (gezien de marktomstandigheden) een prima resultaat neer te zetten.
9 December 2019
frites aardappelverwerking frituren

Nieuws CEO Aviko

Nieuwe CEO Aviko heeft al ervaring met bakken

Cosun heeft Chris Deen als nieuwe CEO van de Aviko benoemd. De nieuwe CEO heeft onder andere leidinggevende functies bekleed bij Sara Lee en Euroma. Ook was hij CEO van Bakkersland.
6 December 2019
aardappelen frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Aviko haakt in op groeiende vraag aardappelproducten

De bouw van de nieuwe fabriek van Aviko in België is gestart. Daarnaast kondigt het bedrijf aan fors te willen groeien in het noordoosten van Nederland. Deze ambities sluiten aan op een groeiende markt.
6 December 2019
aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Inside Aardappelen

40.000 hectare aardappelen nog in de grond

Een recordhoeveelheid consumptieaardappelen moet in Nederland nog worden gerooid. De rooiwerkzaamheden lopen daarmee behoorlijk achter ten opzichte van andere Europese landen. Dat becijferde Aviko Potato.
22 Oktober 2019

BB TV Dick Zelhorst

'Aviko moet mee in de flow op de fritesmarkt'

Aardappelverwerker Aviko kondigt aan een fonkelnieuwe fabriek voor frites en vlokken te bouwen in het Belgische Poperinge. Dick Zelhorst, directeur van Aviko Potato, legt exclusief aan Boerenbusiness uit waarom. En zegt nog iets over de aardappelmarkt van oogst 2019.
13 September 2019
Aviko

Nieuws Nieuwe fabriek

Aviko breidt fritesproductie bij Franse grens fors uit

Aviko gaat de productiecapaciteit van diepgevroren frites en aardappelvlokken flink uitbreiden. Het voedingsconcern, dat onderdeel is van Cosun, bouwt in het Belgische Poperinge (bij de Franse grens) een nieuwe fabriek. In deze fabriek, die klaar moet zijn voor de oogst 2021, kan op jaarbasis 350.000 ton aardappelen worden verwerkt.
12 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden