Bedrijfsnieuws Aviko Potato

aardappelen Innovator

Inside Aardappelen

Derde hittegolf nekt nagroei aardappelen

Zowel Nederland als België kreeg eind augustus opnieuw met een hittegolf te maken. Welke gevolgen heeft dit voor de toch al uitgeputte aardappelpercelen? Nieuwe proefrooicijfers geven een indicatie van de nagroei.
3 September 2019
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Hoe staan de aardappelen er voor?

Alle gewassen hebben een klap gekregen na de extreem warme dagen van eind juli. Ook in de aardappelen laat de recordhoge temperatuur zijn sporen na. Er zijn echter duidelijke ras- en perceelsverschillen merkbaar. Hoe staan de aardappelen er nu voor?
30 Juli 2019
Dick Zelhorst

Interview 6 vragen aan Dick Zelhorst

'Inspanningen teler moeten beloond worden'

De aardappelpool van Aviko Potato heeft een bewogen jaar achter de rug met een uniek 'all time high' resultaat. Een jaarlijks prijsniveau van boven de €30 is een illusie. Extreme jaren lijken elkaar steeds sneller op te volgen. De teeltrisico's nemen hierdoor toe. Toch ziet Aviko-directeur Dick Zelhorst het wel als een verantwoordelijkheid voor de aardappelverwerker om structureel een prijs uit te keren waarbij telers kunnen blijven investeren. Dit resulteert in een volhoudbare teelt waar de gehele keten bij is gebaat.
11 Juli 2019
aardappelen inschuren

Inside Aardappelen

Pool Aviko krimpt 20 procent door droogte

De aardappelpool van Aviko Potato sluit het bewaarseizoen 2018/2019 af met een recordresultaat. Daarbij scoorde ook de pool met voorverkoop relatief goed. Bewaren wordt door een nieuwe bewaarstaffel volgens de afnemer weer goed beloond. Wel was het totale volume in de pool flink kleiner, vooral door de allesomvattende droogte.
2 Juli 2019
pootgoed aardappelen poten

Inside Aardappelen

Poten loopt vlot door, behalve in België

In Nederland, maar ook elders in Europa, zijn de pootwerkzaamheden vlot verlopen. Vanaf half april is er volop gepoot in de teeltgebieden. Het voorjaar is niet extreem vroeg, maar wel flink eerder dan 1 jaar eerder. Alleen in België doen de telers het rustig aan.
23 April 2019
aardappelen frites aardappelverwerking

Nieuws Jaarcijfers

Geen onvertogen woord over Aviko bij Cosun

Het jaar 2018 is voor Aviko niet helemaal op rolletjes gelopen. De Duitse fabriek Amberger in de Beierse plaats Oberdolling ging dicht, het partnerschap voor de fritesproductie in China werd opgezegd en de CEO vertrok na een verschil van inzicht over het te voeren beleid.
15 Februari 2019
aardappelen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Aviko start aardappelpool in Frankrijk

Met ingang van teeltseizoen 2019/2020 start Aviko Potato met een aardappelpool voor de telers in Frankrijk. Voorheen bood het in Noord-Frankrijk louter vastprijscontracten aan. Het zet een nieuwe stap om de risico's van levering bij lage opbrengsten te verminderen.
8 Februari 2019
frites aardappelverwerking

Opinie Jaap Haanstra

De fritesmarkt is booming, maar Aviko doet niet mee

De fritesmarkt groeit sterk en dat geldt tevens voor de meeste aardappelverwerkers in Nederland. Het is dan ook opvallend dat de enige Nederlandse fritesbakker die in boerenhanden is amper groeit. Waarom groeit Aviko amper, en wat kunnen we hieraan doen?
8 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden