Jaap Majoor

koeien bos bomen

Opinie Jaap Majoor

Pest boer niet weg. Kies voor win-win in stikstof

Thierry Baudet, voorman van het Forum voor Democratie (FVD), sprak vorige week in de Tweede Kamer over het beleid van politiek Den Haag. Hij zei dat deze politiek een sluipmoordenaar is voor de Nederlandse landbouw. Als ik zie wat een warboel het stikstofbeleid is, ben ik het met Baudet eens.
24 Juni 2020
koeien grazen

Opinie Jaap Majoor

De landbouw hoeft zich niet te verdedigen

Kijk eens naar de satellietbeelden van de luchtvervuiling in de Chinese stad Wuhan voor en na de uitbraak van het coronavirus. Voor de uitbraak van het virus was zware luchtvervuiling boven China te zien. Doordat de industrie en het vervoer nu stilliggen, is op de foto's geen vervuiling meer te zien. Wat kunnen wij concluderen uit deze cijfers?
10 Maart 2020
wild natuur haas

Opinie Jaap Majoor

Wordt er in de natuur met 2 maten gemeten?

Groots staat in de kranten: Wij gaan tien duizenden bomen planten om meer CO2 vast te leggen en zo het klimaat te redden. Minister Schouten presenteerde afgelopen dinsdag 4 februari haar visie op de toekomst van het Nederlandse bos genaamd 'Rijk en provincies: 10% meer bos in Nederland'.
10 Februari 2020
boerenprotest

Opinie Jaap Majoor

Stikstof: de meesterroof van de overheid

Maar wat is er nu aan de hand? Waarom gaan de boeren ook naar de provinciehuizen en het RIVM? Ik leg het aan de hand van voorbeelden uit. In Nederland hadden de boeren meer dan 30 jaar een melkquotum. Wanneer een boer wilde uitbreiden, moest hij van een stoppende boer zijn melkquotum kopen. 
19 Oktober 2019
wc toilet

Opinie Jaap Majoor

Niet de boer, maar de mens bedreigt de natuur

Vandaag de dag worden allerlei milieubelastende kwesties in het klimaatdebat genoemd. De kwesties worden doorgaans in de schoenen van de boeren geschoven, want zij zeggen toch niets terug. Maar, daar waar het in werkelijkheid om gaat, hoor ik niemand zeggen.
24 September 2019
Respect

Opinie Jaap Majoor

Houd moed boeren, over 30 jaar komt de waardering

Met verbazing las ik de oplossing van D66 voor het stikstofprobleem.
 De helft van de Nederlandse pluimvee- en varkensstapel weg en het stikstofprobleem is opgelost. 
Hoe simpel, zegt de heer Tjeerd de Groot van D66. Het kost maar 1% van de economie.
11 September 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief