Cijfers Melkaanvoer

koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Minder melk in Nieuw-Zeeland en de VS

De melkproductie in de Verenigde Staten kwam in oktober lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is er opnieuw sprake van een dalende tendens die in september kortstondig werd doorbroken. Ook in Nieuw-Zeeland heeft de melkproductie iets ingeboet.
21 November 2023
koeien

Analyse Melk

Krappe zuivelmarkt komt niet uit de lucht vallen

De zuivelmarkt in Europa staat sinds het begin van de herfst in het teken van krapte. Dit komt niet uit de lucht vallen, blijkt als we inzoomen op de melkaanvoer in diverse prijsbepalende lidstaten op de Europese zuivelmarkt.
14 November 2023
koeien Verenigde Staten

Nieuws Melk

Amerikaanse melkprijs herpakt zich na crash

In de Verenigde Staten zit de melkprijs sinds kort weer in de lift. Het Amerikaans landbouwministerie USDA heeft tevens de verwachtingen voor 2024 naar boven bijgesteld. Een van de oorzaken is de lagere melkaanvoer, al was in september geen sprake van een daling meer.
25 Oktober 2023
melk melken melkrobot

Nieuws melk

Melkaanvoer september voor eerst onder lijn 2022

De Nederlandse melkaanvoer is in september verder gedaald en kwam voor het eerst dit jaar ook onder het niveau van dezelfde maand vorig jaar. Opmerkelijk ook is de vetproductie, die anders dan vorig jaar amper steeg met het begin van het najaar.
11 Oktober 2023
koeien

Nieuws melk

Melkaanvoer augustus valt terug tot niveau 2022

De Nederlandse melkaanvoer is vorige maand stevig gedaald en nadert daarmee het niveau van vorig jaar augustus. De vetproductie daalt ook, maar minder hard, zo blijkt uit gegevens van RVO.
11 September 2023
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Zuinigheid geboden voor Nieuw-Zeelandse boeren

Melkveehouders in Nieuw-Zeeland moeten in het nieuwe productieseizoen stevig op de kosten letten en kunnen vermoedelijk minder uitgeven aan kunstmest en krachtvoer. Dit zal naar verwachting de melkaanvoer drukken. Veel duidelijk is er echter nog niet.
24 Augustus 2023
melkveebedrijf Verenigde Staten

Nieuws Melk

Melkplas Verenigde Staten daalt na overaanbod

De melkproductie in de Verenigde Staten (VS) is afgelopen juli lager uitgevallen dan in dezelfde maand vorig jaar. Het is precies een jaar geleden dat de melkproductie door Amerikaanse melkveebedrijven daalt. Sinds juli 2022 lag de melkaanvoer elke maand hoger dan het jaar ervoor. Veel melkverwerkers én melkveehouders zullen niet rouwig zijn om de productiedaling.
22 Augustus 2023
melken melkveebedrijf koeien

Nieuws Melk

Nederlandse veehouders melken stevig door

Na een seizoensmatige daling in juni is de Nederlandse melkaanvoer in juli weer duidelijk aangetrokken, zo blijkt uit de jongste cijfers van RVO. Ten opzichte van vorig jaar juli is er 1,8% meer melk bijgekomen. De vetproductie nam nog meer toe. Vergeleken met de voorgaande jaren wordt stevig gemolken.
10 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden