Cijfers Melkaanvoer

melken

Analyse Melk

Duidelijke signalen dat melkaanbod verkrapt

De ruime melkaanvoer zorgde in de voorbije maanden voor veel prijsdruk op de zuivelmarkt. De markt voelt tijdens de vakantieperiode nog steeds zwak aan, maar er zijn wel duidelijke signalen dat het melkaanbod serieus zal verkrappen in de komende maanden. Dit kan de zuivelmarkt de gewenste prikkel geven. 
2 Augustus 2023
Fonterra

Analyse Melk

Ook in Nieuw-Zeeland wordt om melk gevochten

In Nederland wordt door zuivelfabrieken al langere tijd flink getrokken aan melkveehouders, aangezien de melkproductie de komende jaren dreigt terug te lopen. Ook in Nieuw-Zeeland is deze strijd aan de gang. Er wordt daar zelfs gesproken over een heuse zuiveloorlog. 
27 Juni 2023
melktransport

Nieuws melk

Goede melkprijs lokt extra aanvoer uit in Europa

Plussen in de melkaanvoer waren er in maart in zowel Nederland als in België, Duitsland en Frankrijk. Wel waren er groeiverschillen. In Nederland en buurland Duitsland is zo'n 3% meer melk bijgekomen, in België was het beeld vergelijkbaar, maar in Frankrijk ging het iets aarzelender.
23 Mei 2023
koeien

Nieuws Melkaanvoer

Nederlandse melkaanvoer blijft ruim uitvallen

Ook in april lag de melkproductie in Nederland ruim voor op dezelfde periode vorig jaar. Wel laat de groei een kleine teruggang zien vergeleken met de melkaanvoercijfers in maart.
12 Mei 2023
melkveebedrijf koeien

Nieuws Melk

Groei Amerikaanse melkproductie remt af

De melkproductie in de Verenigde Staten laat nog altijd groene cijfers zien, maar de groei loopt wel terug. Ook de melkprijzen staan onder druk. 
2 Mei 2023
melken melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Melk

Nederlandse melkproductie was nooit zo hoog als nu

De Nederlandse melkproductie heeft over maart een nieuw record gevestigd. In liters gemeten was de productie in 2016 en 2017 hoger, maar door hogere gehaltes in de melk vestigt de vetproductie een nieuwe all-time high.
20 April 2023
koeien Verenigde Staten

Nieuws Melk

Melkproductie VS valt wederom hoger uit

Ook in februari werd er in de Verenigde Staten meer melk geproduceerd, vergeleken met dezelfde periode in 2022. Ten opzichte van januari neemt de groei wel wat af. Ook de export zit in de lift. 
21 Maart 2023
melken koeien

Analyse Melk

Fors hogere melkimport houdt verwerking op peil

De Nederlandse eigen productie van koemelk is tussen 2016 en 2021 gedaald, terwijl de verwerkers de import van melk in die periode hebben verdrievoudigd. De Nederlandse productie van geitenmelk is gestegen. Daarmee is de totale melkverwerking in doorsnee ruim boven de 15 miljard kilo uitgekomen.
17 Maart 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden