Marcel Klip / Shutterstock.com

Nieuws Boerenprotest

Nieuwe grootschalige boerenactie in de maak

5 December 2019 - 60 reacties

Farmers Defence Force plant rond Kerst nieuwe grootschalige acties met de boeren, trekkers en andere voertuigen. Ook de bouwers, verenigd in Bouw in Verzet, doen mee. Agractie kijkt of de actie van 13 december in Amsterdam een ander karakter moet krijgen.

De organisaties zijn allemaal zwaar teleurgesteld in de houding van het kabinet omtrent het stikstofdossier. Zo balen Farmers Defence Force en Agractie ervan dat de plannen van het Landbouw Collectief nauwelijks serieus zijn genomen door minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Bovendien sloegen de irritatiemeters hoog aan toen Schouten bekendmaakte toch 'latente stikstofruimte' in te nemen bij de aanvraag voor een nieuwe vergunning. Het Landbouw Collectief is in het plan pertinent tegen de inname van latente ruimte.

Plan collectief zeer waardevol
Schouten liet woensdag 4 december in het debat over de noodwet weten het plan van het Landbouw Collectief zeer waardevol te vinden en zich te herkennen in veel bronmaatregelen die het Collectief voorstelt. Echter, ze heeft, volgens het Collectief, nog geen enkele indicatie gegeven of zij het voorstel wil implementeren. In het debat zei minister Schouten nog een nieuw advies van de Commissie Remkes (over beweiden en bemesten) af te wachten. Ook liet zij doorschemeren dat de opkoop van veebedrijven nabij Natura2000-gebieden in het nieuwe stikstofplan terugkomt.

Daarmee lijkt zij zich dus op ramkoers te positioneren met de partijen in het Landbouw Collectief. Mark van den Oever, de voorzitter van Farmers Defence Force, laat weten dat de maat vol is. In een brief aan zijn volgers, door hem 'strijders' genoemd, vraagt hij zich af wat de werkelijke reden is dat het plan van het Landbouw Collectief niet door het kabinet wordt omarmd.

Vrijheden afgenomen
Hij wijt dit aan een gedachtegoed die hij omschrijft als 'klimaatsalafisme'. "Onze fundamentele vrijheden worden afgenomen door onverdraagzame lieden die zonder enige wetenschappelijke, sociale of economische onderbouwing, boeren bestelen van hun rechten die onaantastbaar en grondrechtelijk zijn. Met een overheid die tegelijkertijd de grootste vervuilende industrieën blijft voorzien van subsidies en het recht om hun vervuiling op te schroeven", zo schrijft Van den Oever.

Hij schrijft dat het tijd wordt om deze klimaatsalafisten een halt toe te roepen. "Door hun geheugen op te frissen. Hen er op te wijzen wat het belang van goed, gezond én bereikbaar voedsel is. Want, wat als er een kinkje in die kabel komt?" Daarmee lijkt Farmers Defence Force van plan om de logistiek in de voedselvoorziening te verstoren, bijvoorbeeld door distributiecentra van supermarkten (zoals Jumbo en Albert Heijn) te blokkeren. Farmers Defence Force roept de boeren op om teams van 50 trekkers of andere voertuigen te formeren voor de acties.

Brunch verandert van karakter
Het bestuur vergadert maandagavond 9 december over de datum en de definitieve invulling van de actie. Ook Agractie, waar voorman Bart Kemp onlangs bekendmaakte een stap terug te zetten, steekt de koppen bij elkaar. De boerenorganisatie heeft de 'Boer & Burger Brunch' gepland op vrijdag 13 december in Amsterdam op de Dam en het Rokin. De houding van de minister gaat de inhoud van het evenement veranderen, zo laat Agractie haar volgers weten. Op welke wijze is vooralsnog niet duidelijk.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
60 reacties
Boer 5 December 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10884919/nieuwe-grootschalige-boerenactie-in-de-maak]Nieuwe grootschalige boerenactie in de maak[/url]
Tussen kerst en oud en nieuw allen een ploeg achter de trekker en de N 2000 gebieden zwart trekken. Is het gedonder gelijk afgelopen!
Gerrit 5 December 2019
Worden boeren anarchisten?
Gerrit 5 December 2019
Worden boeren anarchisten?
zeeuw 5 December 2019
Ja gaan we doen "onze goodwill "met 1 onnozele actie verspelen...

Wegen en schiphol word ook aan gedacht lees ik in de landelijke nieuwsbladen.
ik zeg DOEN !! kunnen we vrolijk allemaal weer verder met boeren en word er voor ons wel beslist.....

of:
Laat het gevormde collectief zijn werk doen en fiets die mensen niet in de wielen.

geert 5 December 2019
Schouten wil niks, behalve eindeloos praten.
geert 5 December 2019
Boeren zijn geen anarchisten maar zelfstandige ondernemers die steeds meer regels moeten slikken.De overheid gedraagt zich steeds meer als een dictator en dwingt de boeren tot acties. Hoezo democratie ,het wordt een totaliaire staat.!
Aart van Es 5 December 2019
Oprecht benieuwd naar de mening van boeren over het feit dat 80% van de Nederlandse productie geëxporteerd wordt. Dat ís toch ongezond en onhoudbaar?

M.i. moet de overheid dus gaan uitkopen, met goede en eerlijke bedragen. De overblijvers verdienen vervolgens meer met hun producten, en de uitstoot gaat naar beneden.

Boerin 5 December 2019
FDC moet haar krediet niet verspelen... De symphatie voor de club begint hier in de regio behoorlijk af te nemen onder de boeren. Het enige dat ze kunnen is heel hard schreeuwen en het woord boerenlompheid een nieuwe dimensie geven en ondertussen in het collectief keihard leunen op de kennis & kunde van de LTO...

Ik ga weer verder met boeren. Ik kan hier prima mee leven. Ondernemen is aanpassen en degene die het niet kan of wil, moet zich herbezinnen.
Abonnee
Jantje 5 December 2019
Aart van Es schreef:
Oprecht benieuwd naar de mening van boeren over het feit dat 80% van de Nederlandse productie geëxporteerd wordt. Dat ís toch ongezond en onhoudbaar?

M.i. moet de overheid dus gaan uitkopen, met goede en eerlijke bedragen. De overblijvers verdienen vervolgens meer met hun producten, en de uitstoot gaat naar beneden.

Wat is er nu ineens mis met export? Andere sectoren exporteren toch ook, dat zorgt juist voor een goede handelsbalans in Nederland. Nederlandse boeren zijn toplopers in de wereld wat betreft het produceren van voedsel volgens de hoogst mogelijke normen en met de laagste CO2 foodprint.
Nopboer 5 December 2019
Wat een slecht idee is dit zeg, als je al je krediet bij de burger en consument wil gaan verspelen moet je vooral ze in de stress brengen over hun vakanties en kerstdiner. Dat is waar zij hard voor werken en naar uit kijken. Niet iets aan boeren om dat te dwarsbomen omdat wij problemen met de overheid hebben. Tevens, consument en burger is niet de opponent dus dan moeten we ze ook niet lastig vallen.

Langzaamaan is dit hele land aan het afglijden bestuurlijk gezien. Niet alleen in de landbouw maar ook in andere sectoren. Zorg juist dat we éénheid zoeken binnen landbouw maar ook binnen werkend en ondernemend Nederland. Iedereen is het zat hoe er nu geregeerd word. Zoek verbinding en bundel de krachten in plaats van mekaar te liggen dwarsbomen. Pas dan kunnen we wat bereiken.

Ik hoop ten zeerste dat voorgestelde acties geen doorgang vinden
tot hier en niet verder 5 December 2019
kennis en kunde van lto, enkel doordat lto al jaren alles weggegeven heeft wat er was weg te geven zitten we in deze situatie, de overheid heeft lang genoeg gehad om oplossingen aan te dragen, maar ze vinden het zo fijn dat er problemen zijn dat ze nooit iets willen oplossen, de acties die geweest zijn waren wat mij betreft publieks vriendelijk, ik sta open voor harde acties, en zeker niet op de leest van lto
Big Willem 5 December 2019
het hele land plat tot dat die corrupte bende eindelijk zijn conclusie trekt.
Bart 5 December 2019
@ Aart van Nes,

De 80% die je hier noemt is een getal wat het linkse spectrum van onze politiek maar al te graag blijft noemen om de sector kleiner te maken. (Het is me overigens nog steeds niet duidelijk waarom!)
Echter wanneer je dit getal gaat nuanceren kom je wellicht met een andere mening. Het feit blijft namelijk dat slechts 46% (ca 41.5mrd.) van onze landbouwexport producten zijn van NL bodem zijn.
Daarnaast zullen we moeten erkennen dat Nederland 1 van de kleinste landen is maar wel met de vruchtbaarste grond. 36%(!) van onze exprot gaat naar buurlanden Duitsland en Belgie, wanneer NL dus bijvoorbeeld de omvang van Duitsland of Frankrijk zou hebben zou dit gewoon binnen onze landsgrenzen blijven gezien de afstand die het aflegt.
Ik word er inmiddels dan ook doodmoe van dat we het steeds over de EU hebben -welke ons ook nog eens de regels oplegt- maar als we een "negatief" cijfer nodig hebben ineens gezien worden als een landje van 250x150km!
Een mooi voorbeeld van hypocriet we zijn is het vlees, hiervan exporteren we voor een waarde van ca. 9 miljard vrijwel allemaal binnen de EU, maar we importeren voor ca.5 miljard uit voornamelijk Argentinie en Brazilie. En dan nog beweren dat we het allemaal zo goed voor hebben met het milieu!
geert 5 December 2019
De overheid probeert gratis de de latente stikstofrechten in handen te krijgen net als het Groninger aardgas en laat de achterblijvers met lege handen zitten. Het is *****. en diefstal .Rutte,Schouten en Dijkhoff kunnen oprotten. Ze zijn uitgeregeerd. Rutte is er nog trots op dat hij de NAVO nog 5 miljoen heeft gegeven,daar moeten we blijkbaar blij mee zijn .
Willem 5 December 2019
Juist verwoord Bart
schoenmakers 1 5 December 2019
Reactie verwijderd in verband met het overtreden van de forumregels
peer 5 December 2019
ik wacht nog steeds op die 1000- euro van Rutte
M Bakker 5 December 2019
Het wordt tijd dat de politiek in Den Haag aftreed. Er moet een nieuwe wind door en een minister moet hetzelfde loon krijgen als een leraar of een bouwvakker dokter directeur voetballer gewoon een lijn. Het eten moet van onze boeren in Nederland komen en goed betaald worden. De ouderen die niet thuis kunnen wonen naar een bejaardenhuis in het eigen dorp een oude boom moet je niet verplanten ver weg..Alles is kapot gemaakt natura 2000 bestaat niet is een belegging in Brussel .De bodem is bereikt en de boeren bouwen het land weer op.
tem 5 December 2019
het binnenhof net voor het kerstreces blokkeren.lijkt mij een goed idee,heb je de juiste mensen te pakken en hebben ze tijd genoeg om te onderhandelen.
Hans 5 December 2019
Het wordt idd tijd voor substantiële actie.
Vraag:
Ontspringt Brussel nod steeds de dans? Zouden de Franse, Duitse en NL boeren zich niet méér op Brussel moeten gaan focussen?
Gerrit 5 December 2019
Grondprijs erg hoog! Misschien de boel verkopen en emigreren? Zijn de blijvers en weldenkende mensen blij en de emigranten nog veel blijer. Het zijn keuzes hé.
Blue 5 December 2019
Net op het AD gelezen:

"Bouwer erkent dat de kans bestaat dat mensen niet alles in huis kunnen halen dat ze willen voor Kerstmis. 'Dan moeten ze maar naar boeren om spullen te halen, zoals vroeger.' "

Zou hij nou echt denken dat dat gaat gebeuren? Dan leeft die gast echt in sprookjes-land. Het enige wat gebeurd is dat je boeren wegzet als een stel asociale eikels die alleen aan zichzelf en z'n eigen heil denkt. En dat terwijl de boeren net nu de steun van de rest van Nederland nodig heeft om het kabinet z'n koers te laten wijzigen.

JD 5 December 2019
Nou gerrit alle mensen die geen huis of werk kunnen of willen vinden dan ook maar emigreren
Johan 5 December 2019
Las pas wat Dijkhof ( verdiend) € 180000 met alle toeslagen wel. Ten Hemel schrijend!!! Meneer heeft er recht op zegt die met droge ogen. Wij hebben recht op een noraal inkomen zonder stompzinnge regels !!en zoals Endendijk pas schreef, Super stuk in agraaf. In den Haag zitten 3% mensen met verstand. De rest spoort niet.
Johan 5 December 2019
Rutte hoort bij die 97% als die volheid dat N probleem grootse aller tijden is . NOx misschien . NH4 niet . Die dat beweert is ge...….
Nopper 5 December 2019
Ik begin het geklaag wel wat beu te worden. Prima jaartje met min of meer normale opbrengsten, 95 ton uien, 115 ton bieten en 86 ton aardappelen. Ik wil wel gewoon kerst kunnen vieren dus als me collega’s gaan blokkeren dan wordt ik niet l]blij. Je moet je gewoon aanpassen dan gaat het verder vanzlef
Pieter 5 December 2019
Reactie verwijderd wegens het overtreden van de forumregels
drent 5 December 2019
wacht maar dit is nog maar het begin, de akkerbouw blijft ook niet buiten schot, straks geen mest meer en geen kunstmest dan wil ik u nog wel eens horen over de hoge opbrengsten. Ook de gewasbeschermingmiddelen worden steeds minder en daar moeten we blij mee zijn?
Pieter 5 December 2019
Reactie verwijderd wegens het overtreden van de forumregels
Roy 6 December 2019
Reactie verwijderd wegens het overtreden van de forumregels
Bob 6 December 2019
Pieter , als je spreekt over subsidie,
Wat dacht je van subsidie op;
Isolatie
Zon en wind energie
Elektrische aato's
Natuur( 2/3 deel EU geld)
Vliegtuig industie
Enz.
Hoezo subsidie naar de boeren,eerste levensbehoefte VOEDSEL
Ik zou zeggen gelijk afschaffen.
A.J.oet Twente 6 December 2019
Boeren kunnen nu niet anders ,dan bikkelharde actie te voeren .
Er zullen altijd burgers tegen zijn , maar een groot deel snapt ook dat je moet reageren tegen diefstal .
Als ondernemer , wel of niet landbouw , moet je vooruitkijken en groeien . Daar heb je latente Nh3 voor gekocht in het verleden. Als de overheid deze van je steelt , stelen ze in principe de toekomst van je bedrijf .
Een ander punt van arrogantie van de minister is , om landbouwers
als tweederangs ondernemers te beschouwen . deze kunnen pas vanaf Februari 2020 of later nh3 kopen ,om hun bedrijf op orde te krijgen . Oftewel de 3300 boeren met een PAS gedoog situatie ,kunnen de tent sluiten .
Blue 6 December 2019
@A.J.oet Twente
"een groot deel snapt ook dat je moet reageren tegen diefstal ."

Zeker, dat wel. Maar al dat begrip ga je verspelen als je voor datzelfde grote deel hun kerst verpest. Dat is iets waar mensen naar toe leven. Als jij dat van ze afpakt [en dat is hoe ze het zullen voelen] hoef je niet op enig begrip te rekenen. Niet voor die actie, maar erger, ook niet voor toekomstige acties.
Potato 6 December 2019
Wil de veehouderij meer steun van de akkerbouw krijgen met de acties, dan zal er aan de akkerbouw standpunten toch meer aandacht besteed moeten worden.

Lees overal alleen maar over het stikstofprobleem, maar nergens meer over de besluitvorming in den haag tov gewasbeschermingsmiddellen. Ook bijvoorbeeld de neonics in de bietenteler, België en andere landen staan het gewoon weer een jaar toe. Maar Schouten doet weer niks.
Hugo 6 December 2019
Vergeet niet.... Nederland is groot geworden van de landbouw.
Van Vliet 6 December 2019
@Hugo wat een loze kreet. Nederland is ook groot geworden van de slavenhandel en diefstal uit koloniën. Ook maar weer invoeren dan?

Iedereen preekt gewoon voor eigen parochie. Stikstofverhaal: allemaal onzin. Dat we grond vergiftigen en de insectenwereld verdelgen: onzin. En degenen die het níet ontkennen willen het tóch niet stoppen want 'zij in andere landen doen het ook'.

Let's face it. We moeten in Nederland naar drastisch minder boerenbedrijven, stoppen met die idiote overproductie. En naar andere landen wijzen is GEEN argument. De wereld gaat naar de kl... , ook voor úw kinderen hoor!
Sjors 6 December 2019
Boeren zijn zeker belangrijk voor Nederland, net als leraren, vuilnismannen etc we doen het samen.
Maar de veehouderij is helemaal de weg kwijt met de maffia praktijken van de van drie groep voorop. Zoveel vervuiling en dan ook nog grotendeels voor de export.
Jan kievit 6 December 2019
45 jaar van veelte lage voedselprijzen in ned zijn de harde acties meer dan noodzakelijk
Van Vliet 6 December 2019
@Hugo wat een loze kreet. Nederland is ook groot geworden van de slavenhandel en diefstal uit koloniën. Ook maar weer invoeren dan?

Iedereen preekt gewoon voor eigen parochie. Stikstofverhaal: allemaal onzin. Dat we grond vergiftigen en de insectenwereld verdelgen: onzin. En degenen die het níet ontkennen willen het tóch niet stoppen want 'zij in andere landen doen het ook'.

Let's face it. We moeten in Nederland naar drastisch minder boerenbedrijven, stoppen met die idiote overproductie. En naar andere landen wijzen is GEEN argument. De wereld gaat naar de kl... , ook voor úw kinderen hoor!
Bolle boer 6 December 2019
Eindelijk weer iemand die de waarheid vertelt. Dank je, Van Vliet!
Gewoon geen spelt tussen te krijgen.

Maar de gemiddelde boer hier kijkt niet verder dan zijn koeienstal lang is. Alleen de winst op korte termijn is belangrijk voor ze. Dat hun producten uit dezelfde natuur komen die zij maar oh zo graag doodspuiten met gif of mest boeit ze niet.
Ga anders zelf eens tussen de aardappels in het veld liggen als de gifspuit erover heen gaat..
Van Vliet 6 December 2019
@Hugo wat een loze kreet. Nederland is ook groot geworden van de slavenhandel en diefstal uit koloniën. Ook maar weer invoeren dan?

Iedereen preekt gewoon voor eigen parochie. Stikstofverhaal: allemaal onzin. Dat we grond vergiftigen en de insectenwereld verdelgen: onzin. En degenen die het níet ontkennen willen het tóch niet stoppen want 'zij in andere landen doen het ook'.

Let's face it. We moeten in Nederland naar drastisch minder boerenbedrijven, stoppen met die idiote overproductie. En naar andere landen wijzen is GEEN argument. De wereld gaat naar de kl... , ook voor úw kinderen hoor!
Roy 6 December 2019
@redactie
Wat is er mis met mijn reactie van gisteravond.
Was m.i. niets mis mee en tevens was er geen woord van gelogen.
Abonnee
roy009 6 December 2019
na drie keer weten we het wel Van Vliet!
agripower 6 December 2019
wat eet jij bolle boer? bolle zeker?
ik bedoel ermee nergens op de wereld kun je nog iets eten zonder gewasbestrijdingsmiddelen .

en waarom mag de supermarkt eens niet een beetje leeg? die willen toch niet betalen voor eerlijk goed geproduceerd voedsel toch .voor mij part blazen ze de distributiecentra op ... en beginnen we opnieuw op het ganzenbordenspel ...een boer is wel bijna een gans geworden .met hun regeltjes .en nu beginnen ze beetje te zweten .
Bolle boer 6 December 2019
@agri power, ik eet biologische groenten. Veel lekkerder ook. Ligt gewoon in de supermarkt. En anders in de bio winkel. Dus ga niet zeggen dat het niet anders kan.

Van mij mogen de schappen wat leger, graag zelfs. Hou die giftige dingen maar bij je.
Henk 6 December 2019
Uien en aardappels goed aan de prijs!
Wat is er te klagen?
Tel je zegeningen, rupsjes nooit genoeg!

graanteler 6 December 2019
@ bolle boer. dat jij de portemonnee hebt voor biologisch is fantastisch voor jezelf en of je gezin. denk je nu echt dat 95% van de rest van Nederland dit zich ook kan permitteren! je leeft in een sprookje. biologisch is niet wereld voedend!
daarnaast durf ik te wedden dat jij niet eens het verschil proeft tussen duurzaam en biologisch geproduceerd. ga je zeker ook lekker vegan eten! lekker de gmo soja opeten waar nog meer op gespoten is dan op elk ander duurzaam geproduceerd product uit Nederland.
wim v/d molen 7 December 2019
weer een vreemde reactie van welles nietes
wordt allemaal eens wakker
waarom 300 koeien melken terwijl er met 90 koeien ook een goede boterham te verdienen men wil altijd maar meer meeeeeer en hebbbbbbbben
bolle boer volkomen gelijk wij hoeven de wereld niet te voeden met biologisch maar een leuk inkomen is genoeg
als je nu naar een biologisch vergadering gaat is het veel gezelliger en veel meer leuk praten met collega s
als ik drie jaar terug naar een vergadering ging en dan vertelt dat je 50 / 60 melkkoeien hebt werd je uitgelachen en dan zeggen ze we kopen jou er wel even bij
dus niet naar zulke vergaderingen (lto niet meer lid van natuurlijk)
biologisch met 60/65 melkkoeien en weer heel veel plezier in het werk maar ik erger me nog wel aan die GROTE GRAAIERS die maar willen groeien
pak lto en nzo en rabobank eerst maar aan die hebben in 2015 staan juichen vanwege stop melkquotum en we kunnen de hele wereld wel voeden
schoenmakers 1 7 December 2019
het podium hier is er een geworden tot de ondergang van de nederlandse landbouw, waarheid mag niet meer vertelt worden, alleen hoe goed het biologische is krijgt een podium, maar voor mij is dat biologische de doodsteek voor heel de samenleven
Clem 7 December 2019
...kerstmis is een feest van licht en geboorte...
Hapje minder ...meer tijd om the real christmas spirit te overdenken?

Jezus werd geboren in een stal...

Boeren en boerinnen en burgers...verenig u en maak er een mooie actie van.

Stikstof... een sprookje


Burger 7 December 2019
Welke omschrijving geeft Van Dale ook alweer voor "boer "?
O ja...
Nou dat werd al bevestigd met de eerdere acties.
Dit alles doet meer kwaad dan goed
Farmer 7 December 2019
Ah, daar hebben we er weer 1. Een volgevreten smeerlap die het allemaal zo goed weet. Valt nog mee dat je advies gratis is joh. Ik hoop echt voor jou dat je het nog een keer gaat voelen dat de boer je voedsel produceert
regelbedenker 8 December 2019
vandale heeft het ook niet altijd goed voor
Burger 8 December 2019
Hahaha "volgevreten smeerlap"! Beeld weer bevestigd: Van Dale heeft dus wel gelijk. Gratis advies ja: ga vooral op deze toon door dear Farmer. Oogkleppen op en maar knallen. Blokkades in aanloop naar de kerst, bye bye goodwill
Gerrit 8 December 2019
Lubach gezien??
Hosternokke 9 December 2019
burger lekker gevreten je bent welkom waar spreken we af? Kijken welk varken we voor ogen hebben ..
nn 10 December 2019
Wat een gekakel hier.
Er speelt genoeg op de wereld voedsel zekerheid heeft z'n langste tijd gehad. Nu harde actie ondernemen komt ons later duur te staan.
De hardste schreeuwers hebben het de laatste jaren het beste gehad.
Als akkerbouwer planten teler heb ik die goede jaren achter quotamuren nooit gezien dus voor mij word het niet slechter dan het was. In 2000 een mestzak gekocht op 75kg P2O5 per ha. Om nu terug te zijn op 50kg per ha. om landelijk de norm niet te overschrijden. Andere veehouders dus hebben dat recht wel omdat ze meer doen dan kan ik als 2de rangs boer mag 33 % niet van wat een ander wel mag COLLEGA's leg eens uit. Maar derogatie is een recht wat je nodig hebt om …. en voor mij geld dat dus niet?
Een politiek linkse achttienjarige stadsjongen 11 December 2019
Beste boeren van Nederland,
Als inwoner van een voorstad van Den Haag, aanhanger van (midden-)linkse partijen en met een aantal boeren in mijn familie, heb ik het beste met jullie voor. Ik vind het minimaliseren van klimaatimpact zéker belangrijk, maar jullie onvrede snap ik nog meer. Echter ben ik ver van de enige in zo'n situatie die juist minder en minder sympathie krijgt voor "de collectieve boer" vanwege het soort impact dat de acties hebben op, jawel, ons *niet-politici*, jullie landgenoten, vrienden, en familie. Ik vraag mij af, hebben de meesten van jullie iets tegen het stadsvolk of zit daar een plan achter?
Kjol 11 December 2019
Ik zou zeggen sluit je aan bij de protesten tegen het grootkapitaal en de daaraan verbonden corrupte politiek. Ook jij bent of wordt daar slachtoffer van, zie de gecreëerde idiote huizenprijzen, de hoge huren, pensioenen die in rook opgaan, ga zo maar door.
ed 11 December 2019
allemaal onzin wat moet er allemaal niet voor worden gedaan als boer
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Milieuorganisaties en actieboeren vinden elkaar

Opinie Dick Veerman

Milieuorganisaties en actieboeren vinden elkaar

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

Interview Roy Nillesen

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

FDF maakt zich sterk voor eerlijke varkensprijs

Nieuws Varkensmarkt

FDF maakt zich sterk voor eerlijke varkensprijs

Nederland hanteert strenge eigen nitraatnormen

Achtergrond Nitraatrichtlijn

Nederland hanteert strenge eigen nitraatnormen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief