Stichting Stikstofclaim

voer koeien koeienstal

Nieuws Stikstofcrisis

LNV en STAF weer in gesprek over voerspoor?

De rechter heeft vanochtend tijdens het kort geding dat de stichtingen STAF en Stikstofclaim tegen het ministerie van LNV hebben aangespannen, geen uitspraak gedaan. Beide partijen is aangeraden weer met elkaar in gesprek te gaan over de volledige onderbouwing van de ministeriële voermaatregel.
30 Juli 2020
Boerenbusiness

Nieuws Stikstofcrisis

Kort geding voermaatregel vindt volgende week plaats

Het liet even op zich wachten, maar volgende week donderdag 30 juli wordt het kort geding dat stichting Stikstofclaim en STAF aanspanden tegen de voermaatregel behandeld. STAF meldt op Twitter dat het kort geding om 10 uur 's ochtends in behandeling wordt genomen bij de Rechtbank Den Haag.
24 Juli 2020
veevoer voer melkveebedrijf koeien voerhek

Nieuws Stikstofcrisis

Schouten geeft geheim niet, FDF toert op naar RIVM

Omdat de onderbouwing van de voermaatregel niet voor het gestelde ultimatum is vrijgegeven, slepen de stichtingen  Stikstofclaim (SSC) en Agri Facts (STAF) het ministerie van Landbouw voor de rechter in een kort geding. Farmers Defence Force (FDF) heeft daarop haar actiedoel vastgesteld voor de landelijke actiedag komende woensdag: het RIVM in Bilthoven.
17 Juli 2020
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Stikstofcrisis

Procedure in Brussel tegen voermaatregel Schouten

De Stichting Stikstofclaim start nog deze week een procedure tegen de voermaatregel van LNV minister Carola Schouten bij de Europese Commissie in Brussel. De Stichting gaat er van uit dat ze in het gelijk zullen worden gesteld.
9 Juli 2020
rechtspraak rechtbank vonnis Boerenbusiness

Nieuws NB-vergunningen

Rechtbank wil stikstof-uitspraken niet afstaan

De rechtbank Noord-Nederland heeft eind april de NB-vergunning van 16 melkveehouders in Groningen vernietigd, maar de officiële uitspraken worden niet vrijgegeven. Tot ergenis van Stichting Stikstofclaim die hierom heeft gevraagd. 'De wereld op zijn kop', aldus voorzitter John Spithoven.
5 Mei 2020
melkveebedrijf koeien

Nieuws Stikstofbeleid

Stikstofruimte veehouderij ontfutseld

Gemeenten, provincies en waterschappen kunnen depositieruimte, die boeren door stikstofmaatregelen creëren, verschuiven naar andere sectoren zoals woningbouw en infrastructuur. Dit is het gevolg van de Spoedwet aanpak stikstof, die deze week in de Staatscourant is gepubliceerd.
27 Maart 2020
Aalt Dijkhuizen

Nieuws Stikstof

Negeert de overheid het Landbouwcollectief?

Volgens Farmers Defence Force en John Spithoven van de Stichting Stikstofclaim maakt de overheid op slinkse wijze gebruik van de coronacrisis om zo de oorspronkelijke stikstofreductieplannen door te zetten. Dat baseren de organisaties op een uitgelekte brief van de provincie Friesland.
26 Maart 2020
John Spithoven

Interview John Spithoven

'Achter stikstofcrisis gaat gevecht om grond schuil'

De Stichting Stikstofclaim overweegt de Staat vanwege onbehoorlijk bestuur voor de rechter te dagen. “Wat de MOB kan, kunnen wij ook”, zegt voorzitter John Spithoven. “Het wordt steeds duidelijker dat de overheid de stikstofcrisis gebruikt om op een goedkope manier grond te verwerven.”
12 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden