Varkensmarkt 2020

china varkensvlees

Inside Varkens

Chinese varkensprijs neemt flink gas terug

De Chinese varkensstapel groeit, ook over de maand oktober is het aantal varkens in het land fors toegenomen. Dit zorgt voor dalende prijzen.
17 November 2020
Danish Crown

Nieuws Varkensmarkt

Danish Crown komt met B-prijs voor overaanbod

Omdat de locaties van Danish Crown met slachtrijpe varkens worden overspoeld, heeft het Deense vleesconcern besloten om een B-prijs in het leven te roepen. Dit houdt in dat het overaanbod vanaf december tegen een lager prijsniveau wordt afgerekend.
16 November 2020
varkens - agri

Inside Varkens

Gifbeker op varkensmarkt nog niet leeg

De varkensmarkt heeft de slechtste week sinds maanden achter de rug. En nog altijd is de druk op de varkensprijzen niet geweken.
13 November 2020
Coronavirus economie volatieliteit

Analyse Coronacrisis

Vaccinoptimisme laat agromarkten nog koud

Toen de Amerikaanse farmaceut Pfizer deze week bekend maakte dat hun coronavaccin voor 90% effectief is, schoten de beurzen wereldwijd omhoog. Niet eerder was een sleutel tot de oplossing van de coronacrisis zo dichtbij. Die optimistisme is nog niet overgeslagen naar de agrarische markten.
13 November 2020
slachterij varkens - agri

Inside Varkens

Varkensprijzen schieten alle kanten op

We wisten dat de varkensmarkt in nevelen gehuld was. Dat de verschillen in mutaties in de loop van de week echter zo groot zouden uitpakken, had waarschijnlijk niemand voorspelt.
11 November 2020
varkens - agri

Inside Varkens

Druk op varkensprijzen ongekend groot

Het aanhoudend ruime varkensaanbod in Europa doet de varkensprijs de das om, althans zo lijkt het. Een verlaging op korte termijn kan bijna niet meer uitblijven. Waarom niet?
6 November 2020
varkenshouderij biggen varkens - agri

Analyse DCA varkensindex

DCA biggenindex stabiel, maar fors lager dan in 2019

Hoewel de DCA varkensindexen de afgelopen weken vrij stabiel zijn gebleven, noteren zowel de biggenindex als de vleesvarkensindex fors onder het niveau van vorig jaar. Dit heeft alles te maken met de gevolgen van de coronacrisis en de Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland.
3 November 2020
varkens - agri

Nieuws Varkens

ABS slaat alarm: 'Sector verkeert in diepe crisis'

Het zijn spannende en onzekere tijden voor varkenshouders. Het Algemeen Boeren Syndicaat (ABS) slaat zelfs alarm en vraagt dringend om maatregelen die de varkenssector in Vlaanderen moeten ondersteunen.
3 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden