Coronacrisis

euro Duitsland

Nieuws Coronasteun

Duitsland verlengt coronasteun tot eind juni

De politiek in Duitsland is het eens geworden over verlenging van de corona steunpaketten in het land tot eind juni dit jaar. Daarover zijn de nationale en minister van Economische zaken en de betrokken ministers van de Duitse deelstaten het eens geworden.
16 Februari 2022
olie grondstof

Analyse Olie

Olieprijs kan even op adem komen

De oliemarkt heeft een rustige week achter de rug. Na een flinke prijsstijging in de achterliggende tijd kan de markt even op adem komen. De prijs van een vat Brent-olie schommelde de afgelopen dagen rond de $90 per vat. Toch liggen verdere prijsstijgingen - om uiteenlopende redenen - voor de hand.
11 Februari 2022
Boerenbusiness herstel

Nieuws Varkens

'Liquiditeit varkensbedrijf knelt, maar wel perspectief'

Hoewel varkensbedrijven door een moeilijke periode gaan en de productie de komende jaren 10% tot 20% gaat krimpen, is er voor ondernemers die continueren wel perspectief in de varkenssector. Dat schrijft de bank ABN Amro in een rapport over de varkenshouderij. Op korte termijn is het vooruitzicht echter somber en is aanvullende financiering soms nodig, stelt directeur Agrarische bedrijven Pierre Berntsen.
1 Februari 2022
Pilgrims Ivan Siqueira

Nieuws Pilgrim's UK

Ivan Siqueira moet Pilgrim’s UK laten groeien

Varkensvleesverwerker Pilgrim’s UK heeft de ambitie om te groeien in de markt van dierlijke eiwitten. Ivan Siqueira is aangesteld om die groei te bewerkstelligen. Hij neemt het stokje over van Andrew Cracknell die na vier jaar afscheid neemt van het bedrijf.
18 Januari 2022
Vion Food Group

Achtergrond Corona

Slachterijen vrezen voor omikrongolf

De snel oplopende coronabesmettingen zijn op meerdere fronten zorgwekkend. Niet in de laatste plaats voor de voedsellogistiek. Onder meer slachterijen maken zich grote zorgen. In Australië leiden de personeelstekorten al tot lege vleesschappen in supermarkten. 
14 Januari 2022
rundvlees

Nieuws Vlees

Omikronvariant drukt productiecapaciteit in VS

De snel verspreidende omikronvariant zet steeds meer druk op de verwerkingscapaciteit van de vleesverwerkende bedrijven in de Verenigde Staten. Naast medewerkers van slachtbedrijven raken ook steeds meer overheidsinspecteurs besmet.
12 Januari 2022
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Nieuws Coronacrisis

Verlenging TVL, maar geen landbouwopslag meer

De coronamaatregelen worden verlengd tot en met 14 januari. Omdat ondernemers door dit besluit geraakt worden, heeft het demissionaire kabinet besloten om onder meer de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) te verlengen. De landbouwopslag in de regeling die dit kwartaal werd geschrapt lijkt voorlopig echter niet terug te keren.
15 December 2021
Boerenbusiness

Interview Jeroen Tempels

Eurofrigo: 'Dealen met coronachaos en Brexit'

Dat de Nederlandse agro- en foodlogistiek complex en vernuftig in elkaar steekt, is een understatement. Logistiek dienstverlener Eurofrigo opereert dagelijks in de frontlinie en vervult daarmee een cruciale rol in de mondiale ketens. Het bedrijf heeft recent een miljoenenbedrag geïnvesteerd in een hagelnieuw koel- en vrieshuis op de Rotterdamse Maasvlakte en is daarmee klaar voor de toekomst.
9 December 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox