Snijmaïs 2020

gras melkveebedrijf kuilgras kuilvoer kuil

Inside Voer

Rust keert terug op voermarkt na prijsmutaties

De rust keert terug op de ruwvoermarkt. Het blijft bij de prijsmutaties die vorige week zijn doorgevoerd. Waar komt de rust vandaan en blijft dit de komende tijd aanhouden?
3 November 2020
mais maisveld maisstoppels

Inside Voer

Prijscorrecties kloppen aan op de voermarkt

Na enkele weken van stabiele noteringen op de voermarkt komen deze week enkele prijscorrecties langs voor onder meer stro en snijmaïs. Bij andere producten rommelt het wat, maar gebeurt er nog niets. Hoe zit het met het aanbod deze week?
27 Oktober 2020
mais

Inside Voer

Maïsaanbod in ban van nattigheid op voermarkt

Het natte weer van de afgelopen weken is opnieuw doorgedrongen op de voermarkt. De laatste maïspercelen staan te wachten om geoogst te worden en grasland heeft zijn groei hervonden. Van de Afrikaanse varkenspest is op het moment weinig te merken op de markt, terwijl de coronacrisis wel parten lijkt te spelen.
6 Oktober 2020
ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 39

Hoeveel droge stof bevatten laatste percelen snijmaïs?

Nu het einde van september nadert, betekent dit ook dat de meeste percelen maïs zijn geoogst of in de komende dagen geoogst wordt gehakseld. Dan is de hamvraag: hoeveel droge stof bevatten de laatste percelen snijmaïs uit de Ruwvoertour die nog op het land staan?
23 September 2020
mais kuilvoer snijmais maiskuil

Inside Voer

Vrachten nieuwe maïs melden zich op voermarkt

Op steeds meer plekken gaat de maïsoogst van start. Hier en daar dienen zich al nieuwe partijen aan op de voermarkt. Wat betekent dit voor de prijzen? Daarbij is er onder handelaren geïnventariseerd welk effect het weer van de afgelopen weken op de markt heeft.
8 September 2020
ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 37

Zo veel drogestof hebben de percelen snijmaïs

De snijmaïs in het zuiden van het land is veel rijper dan in het midden en noorden van Nederland. De maïs is op veel percelen in het zuiden bijna oogstrijp, waardoor de hakselaars daar in de loop van de week aan de slag kunnen. Dit valt op te maken uit de resultaten van de de eerste monsters van de maïspercelen uit de Boerenbusiness Ruwvoertour.
7 September 2020
mais limagrain

Nieuws Duitsland

Duitse maïsoogst neemt angst voertekort niet weg

Niet alleen in Nederland hebben veehouders moeite om voldoende voer aan te houden. De aanhoudende droogte van de afgelopen 3 jaar zet veel Duitse collega's met de rug tegen de muur. Ondanks de regen van de afgelopen weken leeft het gros in angst om de kuilen niet rijkelijk te kunnen vullen.
3 September 2020
mais hakselen

Inside Voer

Voermarkt wacht nieuwe oogsten af

Wat betreft prijsniveaus is er in de afgelopen week eigenlijk weinig veranderd. Toch is er wel onrust op de voermarkt, omdat zowel koper als verkoper in afwachting zijn van nieuwe oogsten maïs, aardappelen en eventueel gras. Prijsfluctuaties zijn in de komende weken dan ook niet uitgesloten.
1 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden