JRC Mars instituut

akkerbouw grond Duitsland tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen

Opbrengstprognose granen blijft bovengemiddeld

De opbrengstprognose voor granen ligt nog altijd boven het 5-jarige gemiddelde. De weeromstandigheden van afgelopen weken hadden een positief effect op de groei van granen. Wel ondervinden delen van Zuid-Europa hinder door de droogte.
29 April 2022
aardappelen Gewastour2020

Inside Gewasmonitor

Opbrengsten vallen lager uit dan eerder verwacht

De opbrengst van herfstgewassen zoals aardappelen en bieten valt in Europa lager uit dan eerder verwacht. Grote delen van Zuid-Europa hebben nog steeds te kampen met droogte terwijl in Noord-Europa een gebrek aan zon de opbrengsten negatief beïnvloed.
21 September 2021
aardappelen Boerenbusiness Gewastour2020

Inside Gewasmonitor

Gewas heeft water zat, maar tekort aan zon

Grote verschillen in weer tussen de Europese regio's hebben lokaal flinke invloed op de verwachte opbrengsten van de gewassen. Desondanks blijven op EU-niveau wijzigingen in opbrengsten beperkt volgens het JRC MARS Instituut in de gewasmonitor van augustus.
24 Augustus 2021
akkerbouw tarweveld graanoogst combine tarwe - agri

Inside Akkerbouw

Goede graanoogst in de EU, maar zorgen over kwaliteit

Europa stevent nog steeds af op een bovengemiddelde graanoogst. Overvloedige neerslag in West- en Centraal-Europa, Roemenië en Oekraïne heeft volgens het JRC instituut lokaal wel voor grote schade aan de gewassen gezorgd. De gevolgen voor de opbrengsten blijven op grotere schaal echter beperkt. Zorgen over de kwaliteit van het graan, nemen wel toe.
28 Juli 2021
akkerbouw tarweveld tarwe - agri

Inside Akkerbouw

Graan en aardappelen staan er goed op in de EU

Graan en koolzaad staan er goed bij in de EU. De opbrengstverwachtingen voor tarwe, gerst en koolzaad zijn verder naar boven bijgesteld en liggen ruim boven het 5-jarige gemiddelde.
22 Juni 2021
aardappelen akkerbouw voorjaar lente aardappelen poten

Nieuws MARS Bulletin

Laat voorjaar, maar goede opbrengstverwachting

Grote delen van Europa hebben in april te maken gehad met lager temperaturen dan gemiddeld. In het gebied rond de Middellandse Zee is er daarbij ook sprake van een neerslag tekort. Dat heeft de groei van wintergranen en koolzaad geremd en het zaaien en poten onder andere zomergraan, bieten aardappelen vertraagd. Toch leidt dat volgens de analisten van de Europese Commissie vooralsnog niet tot lagere opbrengsten.
28 April 2021
tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Inside Granen

Europees graan goed de winter doorgekomen

Wintergranen zijn gemiddeld genomen in Europa goed de winter doorgekomen. Dat meldt JRC, het onderzoeksbureau van de Europese Commissie in de maart-editie van het MARS-rapport. Na een koude periode begin februari kregen grote delen van West-Europa de afgelopen weken te maken met een exceptioneel warme periode. De gewassen zijn daardoor snel ontwikkeld.
16 Maart 2021
winter Verenigde Staten tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Zachte winter, toch vorstschade in graan

Europa heeft tot nu toe relatief zachte winter al heeft de winter her en der toegeslagen zo meldt het JRC in het laatste MARS-rapport. De winterhardheid van wintergraan is sinds december in Noord en Oost Europa aanzienlijk verbeterd. Toch heeft niet al het graan de in december ingevallen kou goed doorstaan.
26 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden